Question-and-Answer Resource for the Building Energy Modeling Community
Get s tarted with the Help page
Ask Your Question

Revision history [back]

click to hide/show revision 1
initial version

Clear the approach to use Radiance in OpenStudio without getting "run ModelToRad" error

Dear all,

I want to run Radiance using OpenStudio. However, I am getting this error "failed to run ModelToRad". I have read all the answers so far and did all the steps below:

-Install Radiance in a nice short path (c:/). -Choose a very simple name without space or punctuation for the OpenStudio's file as well as its path -Scan tools to find the routs to Radiance, EP and Ruby -Installed EP to a default directory (I suspect I did this step wrong)

Could you please explain why I am still getting this error? The model I am runing is a very simple box. I am using EP 8.2, OpenStudion 1.7, and Radiance version 5.0.a.3.

FYI

'C:/Users/sara.motamedi/AppData/Local/Temp/OpenStudio.tR6996/resources/run/1-Ruby-0/in/model/radiance/gen_eplus/4-ModelToRad-0' did not finish successfully. ERROR: Model does not contain any Radiance daylighting objects. Radiance export aborted. Adding path for local perl: C:/Program Files/OpenStudio 1.7.0/strawberry-perl-5.16.2.1-32bit-portable-reduced/perl/bin Setting RAYPATH: C:/radiance/lib, C:/radiance/bin, '.' Appending PATH: C:/radiance/bin, '.' 2015-06-16 23:27:55 UTC: running 'ruby -I 'C:\Users\sara.motamedi\AppData\Local\Temp\OpenStudio.tR6996\resources\run\1-Ruby-0' -I 'C:\Program Files\OpenStudio 1.7.0\Ruby' -I 'C:\Program Files\OpenStudio 1.7.0\ruby-install\ruby\lib\ruby\site_ruby\2.0.0' -I 'C:\Program Files\OpenStudio 1.7.0\ruby-install\ruby\lib\ruby\site_ruby\2.0.0\x64-msvcrt' -I 'C:\Program Files\OpenStudio 1.7.0\ruby-install\ruby\lib\ruby\site_ruby' -I 'C:\Program Files\OpenStudio 1.7.0\ruby-install\ruby\lib\ruby\vendor_ruby\2.0.0' -I 'C:\Program Files\OpenStudio 1.7.0\ruby-install\ruby\lib\ruby\vendor_ruby\2.0.0\x64-msvcrt' -I 'C:\Program Files\OpenStudio 1.7.0\ruby-install\ruby\lib\ruby\vendor_ruby' -I 'C:\Program Files\OpenStudio 1.7.0\ruby-install\ruby\lib\ruby\2.0.0' -I 'C:\Program Files\OpenStudio 1.7.0\ruby-install\ruby\lib\ruby\2.0.0\x64-mingw32' -I 'C:\Program Files\OpenStudio 1.7.0\Ruby\' -I 'C:\Program Files\OpenStudio 1.7.0\Ruby\openstudio' -I 'C:\Program Files\OpenStudio 1.7.0\Ruby\lib' '.\ModelToRad.rb' 'C:\Users\sara.motamedi\AppData\Local\Temp\OpenStudio.tR6996\resources\run\1-Ruby-0\in.osm' ''' 2015-06-16 23:28:10 UTC: completed. failed to run ModelToRad

Clear the approach to use Radiance in OpenStudio without getting "run ModelToRad" error

Dear all,

I want to run Radiance using OpenStudio. However, I am getting this error "failed to run ModelToRad". I have read all the answers so far and did all the steps below:

-Install

  1. Install Radiance in a nice short path (c:/). -Choose (c:/).
  2. Choose a very simple name without space or punctuation for the the OpenStudio's file as well as its path -Scan its path
  3. Scan tools to find the routs to Radiance, EP and Ruby -Installed Ruby
  4. Installed EP to a default directory (I suspect I did this step wrong)

Could you please explain why I am still getting this error? The model I am runing is a very simple box. I am using EP 8.2, OpenStudion 1.7, and Radiance version 5.0.a.3.5.0.a.3. I already defined an illuminace map, a lighitng control and a glare sensor.

FYI

'C:/Users/sara.motamedi/AppData/Local/Temp/OpenStudio.tR6996/resources/run/1-Ruby-0/in/model/radiance/gen_eplus/4-ModelToRad-0' did not finish successfully. ERROR: Model does not contain any Radiance daylighting objects. Radiance export aborted. Adding path for local perl: C:/Program Files/OpenStudio 1.7.0/strawberry-perl-5.16.2.1-32bit-portable-reduced/perl/bin Setting RAYPATH: C:/radiance/lib, C:/radiance/bin, '.' Appending PATH: C:/radiance/bin, '.' 2015-06-16 23:27:55 UTC: running 'ruby -I 'C:\Users\sara.motamedi\AppData\Local\Temp\OpenStudio.tR6996\resources\run\1-Ruby-0' -I 'C:\Program Files\OpenStudio 1.7.0\Ruby' -I 'C:\Program Files\OpenStudio 1.7.0\ruby-install\ruby\lib\ruby\site_ruby\2.0.0' -I 'C:\Program Files\OpenStudio 1.7.0\ruby-install\ruby\lib\ruby\site_ruby\2.0.0\x64-msvcrt' -I 'C:\Program Files\OpenStudio 1.7.0\ruby-install\ruby\lib\ruby\site_ruby' -I 'C:\Program Files\OpenStudio 1.7.0\ruby-install\ruby\lib\ruby\vendor_ruby\2.0.0' -I 'C:\Program Files\OpenStudio 1.7.0\ruby-install\ruby\lib\ruby\vendor_ruby\2.0.0\x64-msvcrt' -I 'C:\Program Files\OpenStudio 1.7.0\ruby-install\ruby\lib\ruby\vendor_ruby' -I 'C:\Program Files\OpenStudio 1.7.0\ruby-install\ruby\lib\ruby\2.0.0' -I 'C:\Program Files\OpenStudio 1.7.0\ruby-install\ruby\lib\ruby\2.0.0\x64-mingw32' -I 'C:\Program Files\OpenStudio 1.7.0\Ruby\' -I 'C:\Program Files\OpenStudio 1.7.0\Ruby\openstudio' -I 'C:\Program Files\OpenStudio 1.7.0\Ruby\lib' '.\ModelToRad.rb' 'C:\Users\sara.motamedi\AppData\Local\Temp\OpenStudio.tR6996\resources\run\1-Ruby-0\in.osm' ''' 2015-06-16 23:28:10 UTC: completed. failed to run ModelToRad

Clear the approach to use Radiance in OpenStudio without getting "run ModelToRad" error

Dear all,

I want to run Radiance using OpenStudio. However, I am getting this error "failed to run ModelToRad". I have read all the answers so far and did all the steps below:

  1. Install Radiance in a nice short path (c:/).(c:).
  2. Choose a very simple name without space or punctuation for the OpenStudio's file as well as its path
  3. Scan tools to find the routs to Radiance, EP and Ruby
  4. Installed EP to a default directory (I suspect I did this step wrong)

Could you please explain why I am still getting this error? The model I am runing is a very simple box. I am using EP 8.2, OpenStudion 1.7, and Radiance version 5.0.a.3. I already defined an illuminace map, a lighitng control and a glare sensor.

FYI

'C:/Users/sara.motamedi/AppData/Local/Temp/OpenStudio.tR6996/resources/run/1-Ruby-0/in/model/radiance/gen_eplus/4-ModelToRad-0' did not finish successfully. ERROR: Model does not contain any Radiance daylighting objects. Radiance export aborted. Adding path for local perl: C:/Program Files/OpenStudio 1.7.0/strawberry-perl-5.16.2.1-32bit-portable-reduced/perl/bin Setting RAYPATH: C:/radiance/lib, C:/radiance/bin, '.' Appending PATH: C:/radiance/bin, '.' 2015-06-16 23:27:55 UTC: running 'ruby -I 'C:\Users\sara.motamedi\AppData\Local\Temp\OpenStudio.tR6996\resources\run\1-Ruby-0' -I 'C:\Program Files\OpenStudio 1.7.0\Ruby' -I 'C:\Program Files\OpenStudio 1.7.0\ruby-install\ruby\lib\ruby\site_ruby\2.0.0' -I 'C:\Program Files\OpenStudio 1.7.0\ruby-install\ruby\lib\ruby\site_ruby\2.0.0\x64-msvcrt' -I 'C:\Program Files\OpenStudio 1.7.0\ruby-install\ruby\lib\ruby\site_ruby' -I 'C:\Program Files\OpenStudio 1.7.0\ruby-install\ruby\lib\ruby\vendor_ruby\2.0.0' -I 'C:\Program Files\OpenStudio 1.7.0\ruby-install\ruby\lib\ruby\vendor_ruby\2.0.0\x64-msvcrt' -I 'C:\Program Files\OpenStudio 1.7.0\ruby-install\ruby\lib\ruby\vendor_ruby' -I 'C:\Program Files\OpenStudio 1.7.0\ruby-install\ruby\lib\ruby\2.0.0' -I 'C:\Program Files\OpenStudio 1.7.0\ruby-install\ruby\lib\ruby\2.0.0\x64-mingw32' -I 'C:\Program Files\OpenStudio 1.7.0\Ruby\' -I 'C:\Program Files\OpenStudio 1.7.0\Ruby\openstudio' -I 'C:\Program Files\OpenStudio 1.7.0\Ruby\lib' '.\ModelToRad.rb' 'C:\Users\sara.motamedi\AppData\Local\Temp\OpenStudio.tR6996\resources\run\1-Ruby-0\in.osm' ''' 2015-06-16 23:28:10 UTC: completed. failed to run ModelToRad

Clear the approach to use Radiance in OpenStudio without getting "run ModelToRad" error

Dear all,

I want to run Radiance using OpenStudio. However, I am getting this error "failed to run ModelToRad". I have read all the answers so far and did all the steps below:

  1. Install Radiance in a nice short path (c:).
  2. Choose a very simple name without space or punctuation for the OpenStudio's file as well as its path
  3. Scan tools to find the routs to Radiance, EP and Ruby
  4. Installed Install EP to a default directory (I suspect I did this step wrong)

Could you please explain why I am still getting this error? The model I am runing is a very simple box. I am using EP 8.2, OpenStudion 1.7, and Radiance version 5.0.a.3. I already defined an illuminace map, a lighitng control and a glare sensor.

FYI

'C:/Users/sara.motamedi/AppData/Local/Temp/OpenStudio.tR6996/resources/run/1-Ruby-0/in/model/radiance/gen_eplus/4-ModelToRad-0' did not finish successfully. ERROR: Model does not contain any Radiance daylighting objects. Radiance export aborted. Adding path for local perl: C:/Program Files/OpenStudio 1.7.0/strawberry-perl-5.16.2.1-32bit-portable-reduced/perl/bin Setting RAYPATH: C:/radiance/lib, C:/radiance/bin, '.' Appending PATH: C:/radiance/bin, '.' 2015-06-16 23:27:55 UTC: running 'ruby -I 'C:\Users\sara.motamedi\AppData\Local\Temp\OpenStudio.tR6996\resources\run\1-Ruby-0' -I 'C:\Program Files\OpenStudio 1.7.0\Ruby' -I 'C:\Program Files\OpenStudio 1.7.0\ruby-install\ruby\lib\ruby\site_ruby\2.0.0' -I 'C:\Program Files\OpenStudio 1.7.0\ruby-install\ruby\lib\ruby\site_ruby\2.0.0\x64-msvcrt' -I 'C:\Program Files\OpenStudio 1.7.0\ruby-install\ruby\lib\ruby\site_ruby' -I 'C:\Program Files\OpenStudio 1.7.0\ruby-install\ruby\lib\ruby\vendor_ruby\2.0.0' -I 'C:\Program Files\OpenStudio 1.7.0\ruby-install\ruby\lib\ruby\vendor_ruby\2.0.0\x64-msvcrt' -I 'C:\Program Files\OpenStudio 1.7.0\ruby-install\ruby\lib\ruby\vendor_ruby' -I 'C:\Program Files\OpenStudio 1.7.0\ruby-install\ruby\lib\ruby\2.0.0' -I 'C:\Program Files\OpenStudio 1.7.0\ruby-install\ruby\lib\ruby\2.0.0\x64-mingw32' -I 'C:\Program Files\OpenStudio 1.7.0\Ruby\' -I 'C:\Program Files\OpenStudio 1.7.0\Ruby\openstudio' -I 'C:\Program Files\OpenStudio 1.7.0\Ruby\lib' '.\ModelToRad.rb' 'C:\Users\sara.motamedi\AppData\Local\Temp\OpenStudio.tR6996\resources\run\1-Ruby-0\in.osm' ''' 2015-06-16 23:28:10 UTC: completed. failed to run ModelToRad

Clear the approach to use Radiance in OpenStudio without getting "run ModelToRad" error

Dear all,

I want to run Radiance using OpenStudio. However, I am getting this error "failed to run ModelToRad". I have read all the answers so far and did all the steps below:

  1. Install Radiance in a nice short path (c:).
  2. Choose a very simple name without space or punctuation for the OpenStudio's file as well as its path
  3. Scan tools to find the routs to Radiance, EP and Ruby
  4. Install EP to a default directory (I suspect I did this step wrong)

Could you please explain why I am still getting this error? The model I am runing is a very simple box. I am using EP 8.2, OpenStudion 1.7, and Radiance version 5.0.a.3. I already defined an illuminace map, a lighitng control and a glare sensor.

FYI

'C:/Users/sara.motamedi/AppData/Local/Temp/OpenStudio.tR6996/resources/run/1-Ruby-0/in/model/radiance/gen_eplus/4-ModelToRad-0' did not finish successfully. ERROR: Model does not contain any Radiance daylighting objects. Radiance export aborted. Adding path for local perl: C:/Program Files/OpenStudio 1.7.0/strawberry-perl-5.16.2.1-32bit-portable-reduced/perl/bin Setting RAYPATH: C:/radiance/lib, C:/radiance/bin, '.' Appending PATH: C:/radiance/bin, '.' 2015-06-16 23:27:55 UTC: running 'ruby -I 'C:\Users\sara.motamedi\AppData\Local\Temp\OpenStudio.tR6996\resources\run\1-Ruby-0' -I 'C:\Program Files\OpenStudio 1.7.0\Ruby' -I 'C:\Program Files\OpenStudio 1.7.0\ruby-install\ruby\lib\ruby\site_ruby\2.0.0' -I 'C:\Program Files\OpenStudio 1.7.0\ruby-install\ruby\lib\ruby\site_ruby\2.0.0\x64-msvcrt' -I 'C:\Program Files\OpenStudio 1.7.0\ruby-install\ruby\lib\ruby\site_ruby' -I 'C:\Program Files\OpenStudio 1.7.0\ruby-install\ruby\lib\ruby\vendor_ruby\2.0.0' -I 'C:\Program Files\OpenStudio 1.7.0\ruby-install\ruby\lib\ruby\vendor_ruby\2.0.0\x64-msvcrt' -I 'C:\Program Files\OpenStudio 1.7.0\ruby-install\ruby\lib\ruby\vendor_ruby' -I 'C:\Program Files\OpenStudio 1.7.0\ruby-install\ruby\lib\ruby\2.0.0' -I 'C:\Program Files\OpenStudio 1.7.0\ruby-install\ruby\lib\ruby\2.0.0\x64-mingw32' -I 'C:\Program Files\OpenStudio 1.7.0\Ruby\' -I 'C:\Program Files\OpenStudio 1.7.0\Ruby\openstudio' -I 'C:\Program Files\OpenStudio 1.7.0\Ruby\lib' '.\ModelToRad.rb' 'C:\Users\sara.motamedi\AppData\Local\Temp\OpenStudio.tR6996\resources\run\1-Ruby-0\in.osm' ''' 2015-06-16 23:28:10 UTC: completed. failed to run ModelToRad

Clear the approach to use Radiance in OpenStudio without getting "run ModelToRad" error

Dear all,

I want to run Radiance using OpenStudio. However, I am getting this error "failed to run ModelToRad". I have read all the answers so far and did all the steps below:

  1. Install Radiance in a nice short path (c:).
  2. Choose a very simple name without space or punctuation for the OpenStudio's file as well as its path
  3. Scan tools to find the routs to Radiance, EP and Ruby
  4. Install EP to a default directory (I suspect I did this step wrong)

Could you please explain why I am still getting this error? The model I am runing is a very simple box. I am using EP 8.2, OpenStudion 1.7, and Radiance version 5.0.a.3. I already defined an illuminace map, a lighitng control and a glare sensor.

FYI

'C:/Users/sara.motamedi/AppData/Local/Temp/OpenStudio.tR6996/resources/run/1-Ruby-0/in/model/radiance/gen_eplus/4-ModelToRad-0' FYI image description [openstudio.runmanager.LocalProcess] <1> Starting LocalProcess: C:/EnergyPlusV8-2-0/EnergyPlus.exe [openstudio.radiance.ForwardTranslator] <0> IlluminanceMap Illuminance Map 1 is not associated with this Space's ThermalZone, it will not be translated. [openstudio.radiance.ForwardTranslator] <1> Model does not contain any Radiance daylighting objects. no sql file given, running EnergyPlus... Creating rundir: C:/Users/apptestacc/AppData/Local/Temp/OpenStudio.Rx4172/resources/run/1-Ruby-0/in/model/radiance/gen_eplus/ Creating workflow Running jobs The job in 'C:/Users/apptestacc/AppData/Local/Temp/OpenStudio.Rx4172/resources/run/1-Ruby-0/in/model/radiance/gen_eplus/3-EnergyPlus-0' has warnings. WARN: ProcessScheduleInput: Schedule:Compact="HVACTEMPLATE-ALWAYS 4", Schedule Type Limits Name="HVACTEMPLATE ANY NUMBER" not found -- will not be validated WARN: GetHTSurfaceData: Surfaces with interface to Ground found but no "Ground Temperatures" were input. Found first in surface=SURFACE 1 Defaults, constant throughout the year of (18.0) will be used. The job in 'C:/Users/apptestacc/AppData/Local/Temp/OpenStudio.Rx4172/resources/run/1-Ruby-0/in/model/radiance/gen_eplus/4-ModelToRad-0' did not finish successfully. ERROR: Model does not contain any Radiance daylighting objects. objects. Radiance export aborted. Adding path for local perl: C:/Program Files/OpenStudio 1.7.0/strawberry-perl-5.16.2.1-32bit-portable-reduced/perl/bin Setting RAYPATH: C:/radiance/lib, C:/radiance/bin, '.' Appending PATH: C:/radiance/bin, '.' 2015-06-16 23:27:55 2015-06-18 20:32:16 UTC: running 'ruby -I 'C:\Users\sara.motamedi\AppData\Local\Temp\OpenStudio.tR6996\resources\run\1-Ruby-0' 'C:\Users\apptestacc\AppData\Local\Temp\OpenStudio.Rx4172\resources\run\1-Ruby-0' -I 'C:\Program Files\OpenStudio 1.7.0\Ruby' -I 'C:\Program Files\OpenStudio 1.7.0\ruby-install\ruby\lib\ruby\site_ruby\2.0.0' -I 'C:\Program Files\OpenStudio 1.7.0\ruby-install\ruby\lib\ruby\site_ruby\2.0.0\x64-msvcrt' -I 'C:\Program Files\OpenStudio 1.7.0\ruby-install\ruby\lib\ruby\site_ruby' -I 'C:\Program Files\OpenStudio 1.7.0\ruby-install\ruby\lib\ruby\vendor_ruby\2.0.0' -I 'C:\Program Files\OpenStudio 1.7.0\ruby-install\ruby\lib\ruby\vendor_ruby\2.0.0\x64-msvcrt' -I 'C:\Program Files\OpenStudio 1.7.0\ruby-install\ruby\lib\ruby\vendor_ruby' -I 'C:\Program Files\OpenStudio 1.7.0\ruby-install\ruby\lib\ruby\2.0.0' -I 'C:\Program Files\OpenStudio 1.7.0\ruby-install\ruby\lib\ruby\2.0.0\x64-mingw32' -I 'C:\Program Files\OpenStudio 1.7.0\Ruby\' -I 'C:\Program Files\OpenStudio 1.7.0\Ruby\openstudio' -I 'C:\Program Files\OpenStudio 1.7.0\Ruby\lib' '.\ModelToRad.rb' 'C:\Users\sara.motamedi\AppData\Local\Temp\OpenStudio.tR6996\resources\run\1-Ruby-0\in.osm' 'C:\Users\apptestacc\AppData\Local\Temp\OpenStudio.Rx4172\resources\run\1-Ruby-0\in.osm' ''' 2015-06-16 23:28:10 2015-06-18 20:32:30 UTC: completed. failed to run ModelToRad

Clear the approach to use Radiance in OpenStudio without getting "run ModelToRad" error

Dear all,

I want to run Radiance using OpenStudio. However, I am getting this error "failed to run ModelToRad". I have read all the answers so far and did all the steps below:

  1. Install Radiance in a nice short path (c:).
  2. Choose a very simple name without space or punctuation for the OpenStudio's file as well as its path
  3. Scan tools to find the routs to Radiance, EP and Ruby
  4. Install EP to a default directory (I suspect I did this step wrong)

Could you please explain why I am still getting this error? The model I am runing is a very simple box. I am using EP 8.2, OpenStudion 1.7, and Radiance version 5.0.a.3. I already defined an illuminace map, a lighitng control and a glare sensor.

FYI image description [openstudio.runmanager.LocalProcess] <1> Starting LocalProcess: C:/EnergyPlusV8-2-0/EnergyPlus.exe [openstudio.radiance.ForwardTranslator] <0> IlluminanceMap Illuminance Map 1 is not associated with this Space's ThermalZone, it will not be translated. [openstudio.radiance.ForwardTranslator] <1> Model does not contain any Radiance daylighting objects. no sql file given, running EnergyPlus... Creating rundir: C:/Users/apptestacc/AppData/Local/Temp/OpenStudio.Rx4172/resources/run/1-Ruby-0/in/model/radiance/gen_eplus/ Creating workflow Running jobs The job in 'C:/Users/apptestacc/AppData/Local/Temp/OpenStudio.Rx4172/resources/run/1-Ruby-0/in/model/radiance/gen_eplus/3-EnergyPlus-0' has warnings. WARN: ProcessScheduleInput: Schedule:Compact="HVACTEMPLATE-ALWAYS 4", Schedule Type Limits Name="HVACTEMPLATE ANY NUMBER" not found -- will not be validated WARN: GetHTSurfaceData: Surfaces with interface to Ground found but no "Ground Temperatures" were input. Found first in surface=SURFACE 1 Defaults, constant throughout the year of (18.0) will be used. The job in 'C:/Users/apptestacc/AppData/Local/Temp/OpenStudio.Rx4172/resources/run/1-Ruby-0/in/model/radiance/gen_eplus/4-ModelToRad-0' did not finish successfully. ERROR: Model does not contain any Radiance daylighting objects. Radiance export aborted. Adding path for local perl: C:/Program Files/OpenStudio 1.7.0/strawberry-perl-5.16.2.1-32bit-portable-reduced/perl/bin Setting RAYPATH: C:/radiance/lib, C:/radiance/bin, '.' Appending PATH: C:/radiance/bin, '.' 2015-06-18 20:32:16 UTC: running 'ruby -I 'C:\Users\apptestacc\AppData\Local\Temp\OpenStudio.Rx4172\resources\run\1-Ruby-0' -I 'C:\Program Files\OpenStudio 1.7.0\Ruby' -I 'C:\Program Files\OpenStudio 1.7.0\ruby-install\ruby\lib\ruby\site_ruby\2.0.0' -I 'C:\Program Files\OpenStudio 1.7.0\ruby-install\ruby\lib\ruby\site_ruby\2.0.0\x64-msvcrt' -I 'C:\Program Files\OpenStudio 1.7.0\ruby-install\ruby\lib\ruby\site_ruby' -I 'C:\Program Files\OpenStudio 1.7.0\ruby-install\ruby\lib\ruby\vendor_ruby\2.0.0' -I 'C:\Program Files\OpenStudio 1.7.0\ruby-install\ruby\lib\ruby\vendor_ruby\2.0.0\x64-msvcrt' -I 'C:\Program Files\OpenStudio 1.7.0\ruby-install\ruby\lib\ruby\vendor_ruby' -I 'C:\Program Files\OpenStudio 1.7.0\ruby-install\ruby\lib\ruby\2.0.0' -I 'C:\Program Files\OpenStudio 1.7.0\ruby-install\ruby\lib\ruby\2.0.0\x64-mingw32' -I 'C:\Program Files\OpenStudio 1.7.0\Ruby\' -I 'C:\Program Files\OpenStudio 1.7.0\Ruby\openstudio' -I 'C:\Program Files\OpenStudio 1.7.0\Ruby\lib' '.\ModelToRad.rb' 'C:\Users\apptestacc\AppData\Local\Temp\OpenStudio.Rx4172\resources\run\1-Ruby-0\in.osm' ''' 2015-06-18 20:32:30 UTC: completed. failed to run ModelToRad