Question-and-Answer Resource for the Building Energy Modeling Community
Get s tarted with the Help page
Ask Your Question
1

OpenStudio: Hot Water Loop Still Crashes

asked 2017-05-08 22:18:53 -0600

mcdonaa1 gravatar image

updated 2017-05-24 10:44:26 -0600

Has this bug in OpenStudio been fixed? The default "hard-sized" water heaters seem to be the only value that runs in the program. Whenever I autosize, or hardsize a new value of my choosing, the application crashes.

I did a search on Unmethours, and it seems a lot of people have had this problem.

This post suggested a Waterheater measure be used, but I could not locate it on BCL. https://unmethours.com/question/15543...

I used this methodology to hardsize my water heater, and it still crashes: https://unmethours.com/question/1036/...

edit retag flag offensive close merge delete

1 Answer

Sort by ยป oldest newest most voted
1

answered 2017-05-09 07:38:27 -0600

Adam Hilton gravatar image

If you want to autosize, you'll have to add the WaterHeater:Sizing object as it looks like you've found. I'm not aware of a measure of BCL for this so you'll probably have to make your own. You can use this as a starting point. I wrote that one specifically for PeakDraw sizing. Hope that helps.

edit flag offensive delete link more

Your Answer

Please start posting anonymously - your entry will be published after you log in or create a new account.

Add Answer

 

Question Tools

1 follower

Stats

Asked: 2017-05-08 22:18:53 -0600

Seen: 235 times

Last updated: May 09 '17