Question-and-Answer Resource for the Building Energy Modeling Community
Get started with the Help page
Ask Your Question

Revision history [back]

OpenStudio plugin Root Directory for SketchUp not working

Hello,

I am trying to install the OpenStudio plugin on SketchUp 2020. I first downloaded the plugin without having downloaded the OpenStudio program first (dumb move...) so SketchUp told me that OpenStudio is now installed and a window popped up requesting me to "Select Open Studio Root Directory".

I then realized I should install Open Studio, and I did. I copied the root directory and pasted it in the bar, but it gives back an error when I click "OK". It reads "File C:\openstudio-3.1.0\Ruby/openstudio_modeleditor.rb does not exist".

Just to be sure, the root directory is the path of the openstudio.rbz file, right? So in my case, it's "C:\openstudio-3.1.0" since I moved the file there after I downloaded it, right?

What am I doing wrong? Can anyone help me?

OpenStudio plugin Root Directory for SketchUp not working

Hello,

I am trying to install the OpenStudio plugin on SketchUp 2020. I first downloaded the plugin without having downloaded the OpenStudio program first (dumb move...) so SketchUp told me that OpenStudio is now installed and a window popped up requesting me to "Select Open Studio Root Directory".

I then realized I should install Open Studio, and I did. I copied the root directory and pasted it in the bar, but it gives back an error when I click "OK". It reads "File C:\openstudio-3.1.0\Ruby/openstudio_modeleditor.rb does not exist".

Just to be sure, the root directory is the path of the openstudio.rbz file, right? So in my case, it's "C:\openstudio-3.1.0" since I moved the file there after I downloaded it, right?

What am I doing wrong? Can anyone help me?

OpenStudio plugin Root Directory for SketchUp not working

Hello,

I am trying to install the OpenStudio plugin on SketchUp 2020. I first downloaded the plugin without having downloaded the OpenStudio program first (dumb move...) so SketchUp told me that OpenStudio is now installed and a window popped up requesting me to "Select Open Studio Root Directory".

I then realized I should install Open Studio, and I did. I copied the root directory and pasted it in the bar, but it gives back an error when I click "OK". It reads "File C:\openstudio-3.1.0\Ruby/openstudio_modeleditor.rb does not exist".

Just to be sure, the root directory is the path of the openstudio.rbz file, right? So in my case, it's "C:\openstudio-3.1.0" since I moved the file there after I downloaded it, right?

What am I doing wrong? Can anyone help me?