Question-and-Answer Resource for the Building Energy Modeling Community
Get s tarted with the Help page
Ask Your Question

Revision history [back]

Humidistat control not working

Hi, I have an AHU unit with Reheat and a setpoint manager for the cooling coil that is set to 'single zone humidity maximum' in DesignBuilder (between 0.002 to 0.02 humidity ratio). At the zone level, I have a humidistat control that has a de-humidifying RH setpoint schedule for 50% always. However from my simulation results, there is no dehumdification in the zones, as the RH is more than 50% for all summer months.

I was wondering how I could correct the humidity control within the zones. I tried reducing the timestep of the simulation to 10.

Humidistat control not working

Hi, I have an AHU unit with Reheat and a setpoint manager for the cooling coil that is set to 'single zone humidity maximum' in DesignBuilder (between 0.002 to 0.02 humidity ratio). At the zone level, I have a humidistat control that has a de-humidifying RH setpoint schedule for 50% always. However from my simulation results, there is no dehumdification in the zones, as the RH is more than 50% for all summer months.

I was wondering how I could correct the humidity control within the zones. I tried reducing the timestep of the simulation to 10.

Humidistat control not working

Hi, I have an AHU unit with Reheat and a setpoint manager for the cooling coil that is set to 'single zone humidity maximum' in DesignBuilder (between 0.002 to 0.02 humidity ratio). At the zone level, I have a humidistat control that has a de-humidifying RH setpoint schedule for 50% always. However from my simulation results, there is no dehumdification in the zones, as the RH is more than 50% for all summer months.

I was wondering how I could correct the humidity control within the zones. I tried reducing the timestep of the simulation to 10.