Question-and-Answer Resource for the Building Energy Modeling Community
Get started with the Help page
Ask Your Question
0

Error when using PTHP

asked 2023-12-03 07:05:01 -0500

subong's avatar

updated 2023-12-03 11:22:57 -0500

Hello everyone!

I'm using the OpenStudio plugin to model a building. However, I encountered an error during the process, and the simulation is not running.

When I check the 'Turn on ideal air loads' checkbox in the thermal zones, the simulation runs successfully. However, when I uncheck the 'Turn on ideal air loads' checkbox and add a PTHP (Packaged Terminal Heat Pump) for the simulation, an error occurs. I need to run the simulation with PTHP.

I haven't configured specific settings for PTHP; I proceeded with autosize. The error message is "Fatal Unable to determine fan air flow rate." How can I resolve this?

Please, I need your help.

edit retag flag offensive close merge delete

Comments

1

@subong could you share your .osm model its difficult to give advice without taking a deeper look

antonszilasi's avatar antonszilasi  ( 2023-12-08 16:12:43 -0500 )edit

I changed my Cooling and Heating schedules. So, I got the problem. Thank you for having support!

subong's avatar subong  ( 2023-12-11 22:05:25 -0500 )edit

Yes, that is the issue. The cooling and heating air flow rate was 0. At least this question shows that the messge you got should have more information so it is easily corrected.

rraustad's avatar rraustad  ( 2023-12-14 13:48:56 -0500 )edit

1 Answer

Sort by ยป oldest newest most voted
0

answered 2024-05-16 12:38:25 -0500

edit flag offensive delete link more

Your Answer

Please start posting anonymously - your entry will be published after you log in or create a new account.

Add Answer

Training Workshops

Careers

Question Tools

Stats

Asked: 2023-12-03 07:05:01 -0500

Seen: 1,144 times

Last updated: May 16