Question-and-Answer Resource for the Building Energy Modeling Community
Get started with the Help page
Ask Your Question
0

BEopt 3.0 Beta Error - Error: Expected argument 1 of type double, but got NilClass nil

asked 2023-02-27 18:30:41 -0500

shnlmn's avatar

updated 2023-02-28 08:29:44 -0500

I have found the issue that causes this, but wanted to report it somewhere.

For some reason with this model, if I have Hot Tub/Spa Heater set to electric heating, I get this error:

1.xml:  Error: Expected argument 1 of type double, but got NilClass nil

https://www.dropbox.com/s/0ja3r31lwma...

Any other fuel type seems to be fine. And when I open the demo files and set their Hot Tub/Spa Heater to electric, they seem to be fine.

This isn't a killer for my analysis, but it took me a good 45minutes to track down the issue.

edit retag flag offensive close merge delete

Comments

Thanks for the bug report, this was not a known issue. We are working on a fix.

shorowit's avatar shorowit  ( 2023-02-28 09:43:28 -0500 )edit

1 Answer

Sort by ยป oldest newest most voted
1

answered 2023-02-28 17:06:44 -0500

Here is a BEopt bugfix version that should fix the issue. Please let us know if for some reason it doesn't help you. We plan to publish an official BEopt bugfix release on the website in the near future

edit flag offensive delete link more

Your Answer

Please start posting anonymously - your entry will be published after you log in or create a new account.

Add Answer

Training Workshops

Careers

Question Tools

1 follower

Stats

Asked: 2023-02-27 18:29:02 -0500

Seen: 81 times

Last updated: Feb 28 '23