Question-and-Answer Resource for the Building Energy Modeling Community
Get started with the Help page
Ask Your Question
1

Failed to load an openstudio file

asked 2015-06-23 08:47:03 -0500

obuchely's avatar

updated 2015-07-12 14:15:29 -0500

Every time I close Sketchup and try to open the OS file it wont let me. I tried to open the SKP file and it shows me this: image description

I tried to load the file from the open Openstudio model button but it shows me an error image description

edit retag flag offensive close merge delete

Comments

Have you tried the OSM Diagnostic Script on your OS file as described here ?

keb's avatar keb  ( 2015-06-23 10:30:18 -0500 )edit

I did try but it doesnt work. It opens the Ruby console saying OPTIONAL NOT INITAILIZED (RuntimeError)....

obuchely's avatar obuchely  ( 2015-06-23 13:35:56 -0500 )edit

Could you provide more information about the OS version, E+ version, and operating system? Is this your first Openstudio file that you are trying to create or have you been modeling in the past with no problems?

keb's avatar keb  ( 2015-06-23 16:27:07 -0500 )edit

I have this problem since I updated Openstudio to 1.7.0 version. I have E+ V8.1, Windwos 7 64 bits. I never had this problem with OS 1.6.0.

obuchely's avatar obuchely  ( 2015-06-24 16:59:49 -0500 )edit

1 Answer

Sort by ยป oldest newest most voted
0

answered 2015-06-25 10:43:03 -0500

obuchely's avatar

I re-installed again Sketchup and OS 1.7.0. Now it is working properly. Thanks

edit flag offensive delete link more

Your Answer

Please start posting anonymously - your entry will be published after you log in or create a new account.

Add Answer

Training Workshops

Question Tools

1 follower

Stats

Asked: 2015-06-23 08:47:03 -0500

Seen: 400 times

Last updated: Jun 25 '15