Question-and-Answer Resource for the Building Energy Modeling Community
Get s tarted with the Help page
Ask Your Question
1

OpenStudio App 1.1.0 Failed to Save

asked 2021-01-13 22:31:37 -0600

updated 2021-01-14 08:35:36 -0600

Anyone else get this error EVERY time they save the model:

image description

It is very annoying. It always ends up saving the model anyway.

edit retag flag offensive close merge delete

1 Answer

Sort by ยป oldest newest most voted
2

answered 2021-01-14 02:44:59 -0600

Adrien gravatar image

Could it be that you have the OpenStudio directory of your model opened in windows explorer or something else? For example, if your model is saved in "MyModel.osm", there's a directory "MyModel" that is auto-created by the OpenStudioApplication. When you save, it tries to rewrite everything and it looks like some file is locked by another process.

edit flag offensive delete link more

Comments

Thank you Adrien. You make a good point. I have tried it such that the only application I have open is OpenStudio and I still get the same error message. I suspect it is because the files are located on a folder connected to the cloud. When I move the files to my desktop, the problem seems to go away.

Ski90Moo gravatar image Ski90Moo  ( 2021-01-15 12:55:53 -0600 )edit

Your Answer

Please start posting anonymously - your entry will be published after you log in or create a new account.

Add Answer

 

Question Tools

1 follower

Stats

Asked: 2021-01-13 22:31:37 -0600

Seen: 46 times

Last updated: Jan 15