Question-and-Answer Resource for the Building Energy Modeling Community
Get s tarted with the Help page
Ask Your Question
3

OpenStudio Application closes automatically

asked 2020-10-08 06:46:27 -0500

Barbarur gravatar image

updated 2021-05-20 17:40:15 -0500

Hello everyone,

I have a fresh installed OpenStudio Appliaction 1.0.0, and I'm facing already some problems:

  1. takes quite a long time to open (this might be normal, but I mention in case).
  2. Everytime it opens, it pop up a message: "OpenStudio Results Measure Not Found. Could not find or download openstudio results measure." I saw there was already a question about it, but I didn't get how to solve it. Side note: I'm based in China, so I always prefer to have everything installed and working offline than relay on OpenStudio connecting to internet. Here the link of the other question: https://unmethours.com/question/21962...
  3. (And main question): After few minutes open OpenStudio closes itself, with a single pop-up notification window "a problem occurred and OpenStudio has to close".

I also have installed EnergyPlus, though I understood EP is part of OS, so not sure if it affects to have also EP separately.

Besides of that, not sure if there is any other thing I should have installed.

I would appreciate any support on this.

edit retag flag offensive close merge delete

Comments

Which operating system are you using?

macumber gravatar image macumber  ( 2020-10-09 00:17:49 -0500 )edit

Windows 10 with the latests updates.

Barbarur gravatar image Barbarur  ( 2020-10-09 03:39:10 -0500 )edit

It crashes after a few minutes of atcively using the App, or after a few minutes of trying to open the OSApp?

If it's after it launched and you start toying with your model, when does it happen? And what do you have when you click on Preferences > Change Default Libraries ?

Julien Marrec gravatar image Julien Marrec  ( 2020-10-09 16:07:26 -0500 )edit

Currently I have a parallel problem also, which I'm trying to find a solution here: https://unmethours.com/question/28251... So, I open OS, import a gbXML, got a pop-up window that there were some error while importing the gbXML, I don't do anything else (some time I check the 3D model) and usually in less than 2 min it pop-up another window saying "a problem ocurred and OS has to close).

Barbarur gravatar image Barbarur  ( 2020-10-11 21:45:43 -0500 )edit

I have seen issues with a crash when closing OS App on Mac but not on Windows. Can you try the OS App 1.1.0-rc3 to see if this issue persists? Make a copy of your model before opening in the new app just in case.

macumber gravatar image macumber  ( 2020-10-13 20:54:31 -0500 )edit

1 Answer

Sort by ยป oldest newest most voted
1

answered 2020-10-31 14:24:58 -0500

It sounds like this issue is fixed in OpenStudio Application 1.1.0:

https://github.com/openstudiocoalitio...

edit flag offensive delete link more

Your Answer

Please start posting anonymously - your entry will be published after you log in or create a new account.

Add Answer

 

Question Tools

1 follower

Stats

Asked: 2020-10-08 06:46:27 -0500

Seen: 155 times

Last updated: Oct 31 '20