Question-and-Answer Resource for the Building Energy Modeling Community
Get s tarted with the Help page
Ask Your Question
1

Using BCL OpenStudio Results SI Measure causes simulation failure

asked 2020-08-18 06:18:39 -0600

jaklloyd gravatar image

updated 2020-08-18 16:09:45 -0600

I am trying to use the OpenStudio Results Measure that is available on the BCL at https://bcl.nrel.gov/node/82918. I am trying to use this measure as it has been updated to include a choice to display results in SI units according to this thread - https://unmethours.com/question/15203/metric-reports-in-open-studio/.

I save the measure in the 'My Measures' directory but when I do so, using the measure in the GUI causes the simulation to fail. I do not know whether this is because it comes into conflict with the existing measure in the OpenStudio Application or for some other reason?

I can see when I remove the measure from the 'My Measures' directory, the symbol next to the reporting measure in the GUI changes from 'My' to 'BCL'.

When I have no measure in the 'My Measures' directory and the symbol in the GUI is 'BCL', then the simulation runs okay and the OpenStudio Results are displayed, but in Imperial Units. I do not know if this is a bug or (more likely) some kind of user error! Do I need to remove the original OpenStudio Results Measure from somewhere before I can use the OpenStudio Results measure found on the BCL?

Using OpenStudio Application 1.0 and core OpenStudio 3.0

edit retag flag offensive close merge delete

Comments

Is this question a duplicate of https://unmethours.com/question/46424... ? Does the answer in the other question apply here or is this a separate issue?

macumber gravatar image macumber  ( 2020-08-18 08:47:43 -0600 )edit

This is kind of a new question as previously I just wanted any OpenStudio Results measure to run. Now I am able to run the Imperial units measure, just not the SI units downloaded from the BCL. The problem is the same - that the SI units OpenStudio Results measure causes the simulation to crash - I just was not aware this was the problem when writing the previous question.

I am happy to delete the previous question if you think that it makes this clearer?

jaklloyd gravatar image jaklloyd  ( 2020-08-18 09:06:46 -0600 )edit

@jaklloyd, the OpenStuido Results measure is automatically downloaded to your computer when you launch the OpenStudio application. While I don't know that it will cause an issue it isn't a good idea to also add a copy of that measure to your "My Measures" directory. If you want an extra copy, I would use the copy measure functionality which will result in the copy in your "My Measures' directory that will have a unique name and unique ID (which you won't see in the application but is important).

David Goldwasser gravatar image David Goldwasser  ( 2020-08-18 10:44:09 -0600 )edit

Regarding the specific error, when you say simulation fails, do you mean EnergyPlus runs with fatal error when you switch argument to SI, or does the workflow break somewhere else, for example prior to the simulation running, or in the reporting measure. Letting us know if you have an eplusout.err file and what is in it will help answer this.

David Goldwasser gravatar image David Goldwasser  ( 2020-08-18 10:45:11 -0600 )edit

Hi David, thanks, that is interesting. Yes I thought it may have something to do with the pre-installed Results Measure interfering with the newly download SI units version of the Results Measure. What is the proper way to install/use the SI Measure that you linked to in this thread? https://unmethours.com/question/15203...

Also, I realise I may be using the wrong terminology. The E+ simulation does not fail due to a fatal error, it simply does not run at all and I therefore do not have an .err file.

jaklloyd gravatar image jaklloyd  ( 2020-08-20 12:05:52 -0600 )edit

1 Answer

Sort by ยป oldest newest most voted
2

answered 2020-08-26 04:30:43 -0600

jaklloyd gravatar image

User error! Do not paste a copy of the OpenStudio Results Measure into the 'My Measures' folder when it is already stored elsewhere!

edit flag offensive delete link more

Your Answer

Please start posting anonymously - your entry will be published after you log in or create a new account.

Add Answer

 

Question Tools

1 follower

Stats

Asked: 2020-08-18 06:18:39 -0600

Seen: 319 times

Last updated: Aug 26 '20