Question-and-Answer Resource for the Building Energy Modeling Community
Get started with the Help page
Ask Your Question
2

Branch Errors in Simulation

asked 2017-10-22 16:31:42 -0600

map1995 gravatar image

updated 2017-10-22 19:05:09 -0600

Using DesignBuilder...

Trying to run simulations in EnergyPlus and there are lots of errors in my branches. Some objects are either blank or incorrect, so my simulation is giving hundreds of severe errors. However, I am able to run a simulation in DesignBuilder, just not in EnergyPlus. Is there something wrong with my EP launch or the IDF editor? The DesignBuilder Helpdesk said they were able to run the simulation without errors, but my EP is giving tons of errors.

Any suggestions for what could be wrong?

C:\fakepath\branch errors.PNG

edit retag flag offensive close merge delete

1 Answer

Sort by ยป oldest newest most voted
2

answered 2017-10-23 01:26:30 -0600

What EnergyPlus version is the IDF in? and what version of EP-launch are you using? The Branch objects in older versions (till 8.5 ) of energy plus had the second field as Maximum Flow rate. However, this field does not exist anymore after version 8.6.

If the IDF is version 8.5 or older, then make sure that you open the file using the corresponding version of EP-Launch. This issue should not show up then.

If your IDF is 8.6 version of after, you can fix this error by opening your IDF in text editor and deleting the second line (with autosize, - make sure that you delete the comma in this line as well) for each of the branch object. You can then try reopening the IDF in IDF editor to fix this error.

edit flag offensive delete link more

Your Answer

Please start posting anonymously - your entry will be published after you log in or create a new account.

Add Answer

 

Question Tools

1 follower

Stats

Asked: 2017-10-22 16:31:42 -0600

Seen: 325 times

Last updated: Oct 23 '17