Question-and-Answer Resource for the Building Energy Modeling Community
Get s tarted with the Help page
Ask Your Question
2

Any issues with Windows 10 and OpenStudio 1.8.0?

asked 2015-08-20 14:14:11 -0500

NickC gravatar image

updated 2015-08-21 09:58:43 -0500

Currently I am using SketchUp Pro and OS 1.8, in both Mac OS-X and Windows 7-64bit operating systems. Aside from not being able to run the E+ IDF editor on OS-X, and several minor GUI things, the experience is similar between the two OSs.

Has anyone made the change to Windows 10 yet? Any issues/positive points? Differences running on a virtual machine?

I did participate in the Windows 10 preview and found it to be functionally similar to Windows 7. They say it's "The best one yet"...only if I can do BEM with it! :)

image description

edit retag flag offensive close merge delete

Comments

Saw a post today with an OS loading error with Win10 64-bit; looks like non-ASCII characters in Windows user names is not currently allowed.

https://unmethours.com/question/10982...

NickC gravatar image NickC  ( 2015-09-11 13:09:18 -0500 )edit

2 Answers

Sort by ยป oldest newest most voted
2

answered 2015-08-20 14:41:48 -0500

updated 2015-08-20 14:43:39 -0500

I'm currently running on Windows 10 with no problems (SketchUp Make, EnergyPlus 8.3, OpenStudio 1.8) and not having any major issues. I've had a few oddities like drag and drop suddenly stopping working in OpenStudio but it was fixed with a reboot.

Depending on how concerned you are about odd error messages popping up (and if you tried out the beta, obviously you're not too worried), you might want to hold off a while. To be fair, that was mainly in the first day or two and seems to have settled down now.

edit flag offensive delete link more

Comments

Thanks! @Jamie Bull ; I'm going to try the full version out next week, but plan to run Win10 in a virtual machine first before going all in

NickC gravatar image NickC  ( 2015-08-21 09:40:41 -0500 )edit

Sounds like a good plan. Try out your hardware first

Jamie Bull gravatar image Jamie Bull  ( 2015-08-21 15:15:28 -0500 )edit
1

answered 2015-08-20 15:25:38 -0500

I had a problem but now it is working properly. Check this post : link text

edit flag offensive delete link more

Your Answer

Please start posting anonymously - your entry will be published after you log in or create a new account.

Add Answer

 

Question Tools

1 follower

Stats

Asked: 2015-08-20 14:14:11 -0500

Seen: 232 times

Last updated: Aug 21 '15