Question-and-Answer Resource for the Building Energy Modeling Community
Get started with the Help page
Ask Your Question
2

openstudio plugin 1.8 load errors

asked 2015-09-06 14:39:33 -0500

dariopuerot gravatar image

updated 2017-04-16 14:50:13 -0500

I just installed openstudio 1.8 and sketchup 2015, on Windows 10. Everything is on 64 bits.

When starting sketchup, the following list of load errors appear, and eht extension dos not show: Error Loading File C:/ProgramData/SketchUp/SketchUp 2015/SketchUp/Plugins/OpenStudio/Startup.rb Error: #<errno::eacces: permission="" denied="" -="" c:="" users="" darío="">

C:/Program Files/SketchUp/SketchUp 2015/Tools/RubyStdLib/fileutils.rb:245:in `mkdir'
C:/Program Files/SketchUp/SketchUp 2015/Tools/RubyStdLib/fileutils.rb:245:in `fu_mkdir'
C:/Program Files/SketchUp/SketchUp 2015/Tools/RubyStdLib/fileutils.rb:219:in `block (2 levels) in mkdir_p'
C:/Program Files/SketchUp/SketchUp 2015/Tools/RubyStdLib/fileutils.rb:217:in `reverse_each'
C:/Program Files/SketchUp/SketchUp 2015/Tools/RubyStdLib/fileutils.rb:217:in `block in mkdir_p'
C:/Program Files/SketchUp/SketchUp 2015/Tools/RubyStdLib/fileutils.rb:203:in `each'
C:/Program Files/SketchUp/SketchUp 2015/Tools/RubyStdLib/fileutils.rb:203:in `mkdir_p'
C:/Program Files/OpenStudio 1.8.0/Ruby/openstudio/sketchup_plugin/lib/PluginManager.rb:95:in `initialize'
C:/Program Files/OpenStudio 1.8.0/Ruby/openstudio/sketchup_plugin/lib/PluginManager.rb:519:in `new'
C:/Program Files/OpenStudio 1.8.0/Ruby/openstudio/sketchup_plugin/lib/PluginManager.rb:519:in `<module:OpenStudio>'
C:/Program Files/OpenStudio 1.8.0/Ruby/openstudio/sketchup_plugin/lib/PluginManager.rb:67:in `<top (required)>'
C:/ProgramData/SketchUp/SketchUp 2015/SketchUp/Plugins/OpenStudio/Startup.rb:45:in `load'
C:/ProgramData/SketchUp/SketchUp 2015/SketchUp/Plugins/OpenStudio/Startup.rb:45:in `<top (required)>'
C:/Program Files/SketchUp/SketchUp 2015/Tools/extensions.rb:197:in `require'
C:/Program Files/SketchUp/SketchUp 2015/Tools/extensions.rb:197:in `load'
C:/ProgramData/SketchUp/SketchUp 2015/SketchUp/Plugins/OpenStudio.rb:167:in `register_extension'
C:/ProgramData/SketchUp/SketchUp 2015/SketchUp/Plugins/OpenStudio.rb:167:in `<top (required)>'

Any idea of what is missing?

Thanks a lot

edit retag flag offensive close merge delete

1 Answer

Sort by » oldest newest most voted
3

answered 2015-09-07 12:22:18 -0500

You can see the line of code that is causing the error here. It is trying to initialize a log file in a temp directory. In the end this directory is chosen by Qt's tempPath method. Can you open a command prompt and type the command:

echo %TEMP%

You should get back something like 'C:\Users\dmacumbe\AppData\Local\Temp\1'. Does your path contain any non-ASCII characters in it?

edit flag offensive delete link more

Comments

It does contain non- ASCII characters, my windows user name is Darío. I created a new user without them and now it is working fine.

Thanks a lot!

dariopuerot gravatar imagedariopuerot ( 2015-09-11 12:54:22 -0500 )edit

Your Answer

Please start posting anonymously - your entry will be published after you log in or create a new account.

Add Answer

 

Question Tools

Stats

Asked: 2015-09-06 14:39:33 -0500

Seen: 218 times

Last updated: Sep 11 '15