Question-and-Answer Resource for the Building Energy Modeling Community
Get started with the Help page
Ask Your Question
0

no_load_supply_air_flow_rate_control_set_to_low_speed - Failed to match against any enum values.

asked 2024-05-15 08:49:59 -0500

Burns's avatar

updated 2024-05-15 11:57:49 -0500

Hi there! Can anyone please tell me how to fix this please?

** Severe  ** <root>[AirLoopHVAC:UnitarySystem][Unitary - Single Speed DX cooling - Cycling - Elec reheat][no_load_supply_air_flow_rate_control_set_to_low_speed] - "SupplyAirFlowRate" - Failed to match against any enum values.

the idf snippet is:

AirLoopHVAC:UnitarySystem,
    Unitary - Single Speed DX cooling - Cycling - Elec reheat,    !- Name
    SetPoint,                 !- Control Type
    Thermal Zone 1,           !- Controlling Zone or Thermostat Location
    None,                     !- Dehumidification Control Type
    ,                         !- Availability Schedule Name
    Node 9,                   !- Air Inlet Node Name
    Node 3,                   !- Air Outlet Node Name
    Fan:OnOff,                !- Supply Fan Object Type
    Fan On Off 8,             !- Supply Fan Name
    BlowThrough,              !- Fan Placement
    ,                         !- Supply Air Fan Operating Mode Schedule Name
    ,                         !- Heating Coil Object Type
    ,                         !- Heating Coil Name
    0.4,                      !- DX Heating Coil Sizing Ratio
    Coil:Cooling:DX:SingleSpeed,    !- Cooling Coil Object Type
    1 Spd DX Clg Coil 7,      !- Cooling Coil Name
    No,                       !- Use DOAS DX Cooling Coil
    2,                        !- Minimum Supply Air Temperature
    SensibleOnlyLoadControl,    !- Latent Load Control
    Coil:Heating:Electric,    !- Supplemental Heating Coil Object Type
    Elec Htg Coil 15,         !- Supplemental Heating Coil Name
    SupplyAirFlowRate,        !- Cooling Supply Air Flow Rate Method
    Autosize,                 !- Cooling Supply Air Flow Rate
    ,                         !- Cooling Supply Air Flow Rate Per Floor Area
    ,                         !- Cooling Fraction of Autosized Cooling Supply Air Flow Rate
    ,                         !- Cooling Supply Air Flow Rate Per Unit of Capacity
    None,                     !- Heating Supply Air Flow Rate Method
    ,                         !- Heating Supply Air Flow Rate
    ,                         !- Heating Supply Air Flow Rate Per Floor Area
    ,                         !- Heating Fraction of Autosized Heating Supply Air Flow Rate
    ,                         !- Heating Supply Air Flow Rate Per Unit of Capacity
    SupplyAirFlowRate,        !- No Load Supply Air Flow Rate Method
    Autosize,                      !- No Load Supply Air Flow Rate
    ,                         !- No Load Supply Air Flow Rate Per Floor Area
    ,                         !- No Load Fraction of Autosized Cooling Supply Air Flow Rate
    ,                         !- No Load Fraction of Autosized Heating Supply Air Flow Rate
    1,                         !- No Load Supply Air Flow Rate Per Unit of Capacity During Cooling Operation
    ,                         !- No Load Supply Air Flow Rate Per Unit of Capacity During Heating Operation
    SupplyAirFlowRate,                 !- No Load Supply Air Flow Rate Control Set To Low Speed
    21,                       !- Maximum Supply Air Temperature
    ,                         !- Maximum Outdoor DryBulb Temperature for Supplemental Heater Operation
    0,                        !- Outdoor DryBulb Temperature Sensor Node Name
    0;                        !- Ancillary OnCycle Electric Power

I tried allready Variables and Scalar values for "No Load Supply Air Flow Rate Control Set To Low Speed", but the error stays the same. Or do you recommend me another AC Element or do do you have any ideas to solve this maybe?

thx in advance and looking forward to get a running FMU soon xD.

edit retag flag offensive close merge delete

1 Answer

Sort by ยป oldest newest most voted
0

answered 2024-05-15 08:55:40 -0500

Change the input for this line:

SupplyAirFlowRate,         !- No Load Supply Air Flow Rate Control Set To Low Speed

to Yes or No:

Yes,                       !- No Load Supply Air Flow Rate Control Set To Low Speed
edit flag offensive delete link more

Comments

that worked! THX!

Burns's avatar Burns  ( 2024-05-17 07:29:14 -0500 )edit

Your Answer

Please start posting anonymously - your entry will be published after you log in or create a new account.

Add Answer

Training Workshops

Careers

Question Tools

1 follower

Stats

Asked: 2024-05-15 08:49:59 -0500

Seen: 42 times

Last updated: May 17