Question-and-Answer Resource for the Building Energy Modeling Community
Get started with the Help page
Ask Your Question
0

Openstudio is installed but OS file doesn't open

asked 2023-01-19 20:04:45 -0500

Houri's avatar

updated 2023-01-20 14:56:05 -0500

I have a series of simulations ran from OS 3.2.0. I installed the new version of 3.2.5 but then because it was time taking to while opening my files in new version, I decided to go back to OS 3.2.0 I uninstalled the new version and installed the OS 3.2.0, but I am not able to open the previous files. The OS is showing installed in my Program Files, but files do not open. Would you please advise on this?

edit retag flag offensive close merge delete

Comments

@Houri can you add images of any error or warning windows that you see, or the OSM(s) you're trying to open? That would allow others to provide better help.

Aaron Boranian's avatar Aaron Boranian  ( 2023-01-20 14:57:00 -0500 )edit

Did you upgrade your OSM files to version 3.2.5? After upgrading an OSM file from 3.2.0 to 3.2.5 you might not be able to open it in 3.2.0 anymore. Do you have the original files in 3.2.0 format? If not, you could try saving a copy of the OSM and manually changing the version back to 3.2.0. You might also try a newer version of OpenStudio.

macumber's avatar macumber  ( 2023-02-05 18:16:20 -0500 )edit

1 Answer

Sort by ยป oldest newest most voted
2

answered 2023-02-06 21:08:12 -0500

Houri's avatar

I fixed the issue with Dr. Georg Reichard (VT). It was just because for some reason my files were linked to installer instead of the OS App. Thank you

edit flag offensive delete link more

Your Answer

Please start posting anonymously - your entry will be published after you log in or create a new account.

Add Answer

Training Workshops

Careers

Question Tools

1 follower

Stats

Asked: 2023-01-19 20:04:45 -0500

Seen: 108 times

Last updated: Feb 06 '23