OpenStudio Crash Report

asked 2015-06-12 11:54:50 -0500

Carlos Vazquez gravatar image

updated 2015-07-12 14:16:36 -0500

I am consistently receiving this crash report in OpenStudio 1.7.0. I am using Windows 7 64 bit. I don´t why it happens but it does consistently. It´s just a matter of time while I´m doing a model. I just have to constantly re-booting SketchUp and keep going. I really don´t know if if because of my hardware or the software. I have a Dell Latitude E6400 with Intel Core Duo 2.54 Ghz with 8 GB RAM. The sketchup version is 2015 Professional 64 bit. Help to determine why this happens will be greatly appreciated! Thank you in advanceOpen Studio Crash Report.JPG(/upfiles/14341279751353459.jpg)

edit retag flag offensive close merge delete

Comments

1

It probably isn't due to the hardware or software. More likely either the specific model, or the way in which you are doing operations. SketchUp will allow a lot of things that observers in ruby (and as a result the OpenStudio plugin) can't handle. Some examples are using the undo button, or jumping from one space into another without first backing out of the first space (re issue 1350).

Feel free to send the file to OpenStudio@NREL.gov. If you do save your model before quitting, use SaveAs and save as a new model, to preserve the old one.

David Goldwasser gravatar image David Goldwasser  ( 2015-06-12 12:21:26 -0500 )edit

Thank you for your feedback David. I will try what you are suggesting.

Carlos Vazquez gravatar image Carlos Vazquez  ( 2015-06-13 11:58:03 -0500 )edit

Check Compatibility Matrix on Open Studio Website for OS version vs Sketchup version.

https://github.com/NREL/OpenStudio/wi...

Kyle gravatar image Kyle  ( 2018-03-21 14:30:34 -0500 )edit