Question-and-Answer Resource for the Building Energy Modeling Community
Get s tarted with the Help page
Ask Your Question
1

Empty Thermal Zone tab in Openstudio?

asked 2021-10-27 06:04:48 -0600

rafael.alonso gravatar image

Hi all,

I am opening a large thermal model of some 140 zones in Openstudio App (1.2) and when I go to the Thermal Zones tab it looks empty. It does try to load and the window sliders appear, but nothing shows in the main panel (see image below)

image description

I know the zones are in the model because they appear on the Thermal Zone list under the HVAC systems and Geometry Tab.

image description image description

I have tried with several exports for the same model from Honeybee, but they all cause the same issue. This doesn't happen to other smaller models I have tried, where the Thermal Zones tab loads as usual.

Does anyone know what could be causing this? I am also attaching the OS file for reference - https://we.tl/t-B3ACzY8MJN.

Thanks, Rafael

edit retag flag offensive close merge delete

1 Answer

Sort by ยป oldest newest most voted
2

answered 2021-10-27 09:21:06 -0600

This appears to be a known problem with v1.2.0 (see the bug report) and has been fixed for v1.2.1. So if you can try the newer release, it should work.

edit flag offensive delete link more

Comments

Brilliant - that works. Thanks!

rafael.alonso gravatar image rafael.alonso  ( 2021-10-27 10:45:05 -0600 )edit

Your Answer

Please start posting anonymously - your entry will be published after you log in or create a new account.

Add Answer

 

Question Tools

1 follower

Stats

Asked: 2021-10-27 06:04:48 -0600

Seen: 40 times

Last updated: Oct 27