energyplus reported area is 0

asked 2021-06-21 20:42:13 -0500

etravis.asia gravatar image

updated 2021-07-11 16:08:31 -0500

The "Processing Reporting measures" process is failing, alouth the simulation runs fine. For some reason I get the message: Warn: EnergyPlus reported area is 0 (m^2). OpenStudio reported area is 684 (m^2). Warn: Envelope Summary section failed and was skipped because: Wrong arguments for overloaded method 'toNeatString'.

Does anyone know why the reported area becomes 0? Here is the full dump, note the error is listed after the openstudio simulation reults...

Initializing workflow.

Processing OpenStudio Measures.

Translating the OpenStudio Model to EnergyPlus.

Processing EnergyPlus Measures.

Starting Simulation.

EnergyPlus Starting

EnergyPlus, Version 9.4.0-998c4b761e, YMD=2021.06.22 09:29

Adjusting Air System Sizing

Adjusting Standard 62.1 Ventilation Sizing

Initializing Simulation

Reporting Surfaces

Beginning Primary Simulation

Initializing New Environment Parameters

Warming up {1} Starting Simulation at 05/21 for MASBATE ESPINOSA AP ANN CLG .4% CONDNS DB=>MWB Initializing New Environment Parameters Warming up {1} Starting Simulation at 05/21 for MASBATE ESPINOSA AP ANN CLG .4% CONDNS DP=>MDB Initializing New Environment Parameters Warming up {1} Starting Simulation at 05/21 for MASBATE ESPINOSA AP ANN CLG .4% CONDNS ENTH=>MDB Initializing New Environment Parameters Warming up {1} Starting Simulation at 05/21 for MASBATE ESPINOSA AP ANN CLG .4% CONDNS WB=>MDB Initializing New Environment Parameters Warming up {1} Starting Simulation at 05/21 for MASBATE ESPINOSA AP ANN CLG 1% CONDNS DB=>MWB Initializing New Environment Parameters Warming up {1} Starting Simulation at 05/21 for MASBATE ESPINOSA AP ANN CLG 1% CONDNS DP=>MDB Initializing New Environment Parameters Warming up {1} Starting Simulation at 05/21 for MASBATE ESPINOSA AP ANN CLG 1% CONDNS ENTH=>MDB Initializing New Environment Parameters Warming up {1} Starting Simulation at 05/21 for MASBATE ESPINOSA AP ANN CLG 1% CONDNS WB=>MDB Initializing New Environment Parameters Warming up {1} Starting Simulation at 05/21 for MASBATE ESPINOSA AP ANN CLG 2% CONDNS DB=>MWB Initializing New Environment Parameters Warming up {1} Starting Simulation at 05/21 for MASBATE ESPINOSA AP ANN CLG 2% CONDNS DP=>MDB Initializing New Environment Parameters Warming up {1} Starting Simulation at 05/21 for MASBATE ESPINOSA AP ANN CLG 2% CONDNS ENTH=>MDB Initializing New Environment Parameters Warming up {1} Starting Simulation at 05/21 for MASBATE ESPINOSA AP ANN CLG 2% CONDNS WB=>MDB Initializing New Environment Parameters Warming up {1} Starting Simulation at 01/21 for MASBATE ESPINOSA AP ANN HTG 99% CONDNS DB Initializing New Environment Parameters Warming up {1} Starting Simulation at 01/21 for MASBATE ESPINOSA AP ANN HTG 99.6% CONDNS DB Initializing New Environment Parameters Warming up {1} Starting Simulation at 01/21 for MASBATE ESPINOSA AP ANN HTG WIND 99% CONDNS WS=>MCDB Initializing New Environment Parameters Warming up {1} Starting Simulation at 01/21 for MASBATE ESPINOSA AP ANN HTG WIND 99.6% CONDNS WS=>MCDB Initializing New Environment Parameters Warming up {1} Starting Simulation at 01/21 for MASBATE ESPINOSA AP ANN HUM_N 99% CONDNS DP=>MCDB Initializing New Environment Parameters Warming ... (more)

edit retag flag offensive close merge delete

Comments

1

Confirm that one or more of your OpenStudio spaces is included in an EnergyPlus thermal zone, ideally all of them, or the warning about area's not matching will show up. The section calculation EUI's is dividing by area and expects non-zero value. EnergyPlus used to fail if you didn't have one or more zones, but now it will run successfully, but probably isn't what your intent was.

David Goldwasser gravatar image David Goldwasser  ( 2021-06-22 10:52:00 -0500 )edit

I've got the exact same problem, despite making sure that my one single area is included in a thermal zone.

This is the error file from the simulation. link text

By the way, this is the first checkpoint form the book Building Energy Modeling with OpenStudio.

Kmech gravatar image Kmech  ( 2021-09-20 14:05:25 -0500 )edit

@Kmech, that simulation seemed to complete successfully. Are you referring to this warning, it is about ground temperatures, just indicates default ground temperatures will be used.

   ** Warning ** GetHTSurfaceData: Surfaces with interface to Ground found but no "Ground Temperatures" were input.

* ~~~ * Found first in surface=FACE 0

David Goldwasser gravatar image David Goldwasser  ( 2021-09-21 16:49:43 -0500 )edit