Limit value of density ITE load in Zone

asked 2021-05-08 08:28:50 -0500

tri.ton99 gravatar image

updated 2021-05-10 13:46:06 -0500

I'm modeling the data center by EnergyPlus. When I use 200W/m2 Load of ElectricEquipment:ITE:AirCooled for 167m2 Zone. The simulation ran but when I increase the value to 1700W/m2, I had some severe errors about temperature out of bound like below. When I decreased my area about 8.5 times (about 167 / (1700/2000) = 19.65m2), the simulation is ran like before. My severe errors:

** Severe  ** Temperature (high) out of bounds (210.55] for zone="WEST ZONE", for surface="ZN001:ROOF001W"
**   ~~~   **  During Warmup, Environment=WHOLEYEARDAY, at Simulation time=01/01 02:45 - 02:46
**   ~~~   ** Zone="WEST ZONE", Diagnostic Details:
**   ~~~   ** ...Internal Heat Gain [1001.699] W/m2
**   ~~~   ** ...Infiltration/Ventilation [0.000] m3/s
**   ~~~   ** ...Mixing/Cross Mixing [0.000] m3/s
**   ~~~   ** ...Zone is part of HVAC controlled system.

I wònder that 1 Zone has the limit value about IT Load in it (about 33400W = 200Wm2 * 167m2) or my HVAC system (consist of OutdoorAirSystem, Fan:VariableVolume, CoilSystem:Cooling:DX and AirTerminal:SingleDuct:VAV:NoReheat and I used the default parameters in the file 2ZoneDataCenterHVAC_wEconomizer.idf of EnergyPlus example file) can't maintain the temperature of the zone (with high IT Load). I used a high-density load because the data center uses more server racks (IT Load) emphasized text* than the normal building.

Can anyone give me advice for my problems above?

Thank all your support.

edit retag flag offensive close merge delete

Comments

@tri.ton99 this post seems very similar to multiple other posts that you have made in the last month or so here, here, and here. If this is all related to the same problem or issue, then please use only one of these posts for further discussion.

Aaron Boranian gravatar image Aaron Boranian  ( 2021-05-09 15:35:55 -0500 )edit

@Aaron Boranian Sorry for many posts which are similar in the last month. I have deleted the posts about the same problems. Thank you for noticing me.

tri.ton99 gravatar image tri.ton99  ( 2021-05-09 20:15:47 -0500 )edit