Question-and-Answer Resource for the Building Energy Modeling Community
Get s tarted with the Help page
Ask Your Question
1

Using OpenStudio Results Measure as an 'always run measure' causes crash

asked 2020-08-07 08:21:09 -0600

jaklloyd gravatar image

updated 2020-08-07 19:52:53 -0600

Every time I use the OpenStudio Results Measure, no matter which model I am using, the simulation always fails. Then when I try to remove the measure, the simulation won't run as it did before. No .err file is created.

The simulation reads the following after pressing 'run':

Initializing workflow. Processing OpenStudio Measures. Translating the OpenStudio Model to EnergyPlus. Processing EnergyPlus Measures. Failed.

edit retag flag offensive close merge delete

Comments

It seems like there may be something invalid in your OSM file that fails when it forward translates to an IDF prior to running the simulation. What happens if you open the model in the OpenStudio Application and choose File Export to IDF? Does it produce a file, does it crash, does it give any warnings?

David Goldwasser gravatar image David Goldwasser  ( 2020-08-07 12:11:55 -0600 )edit

Hi, thanks for looking into this! This problem is not specific to one OSM file but any OSM file I create. If I add the measure to always run under the reporting measures subtab then the simulation fails when I run in OpenStudio. I can file export to IDF without issue whether I have the measure added in OpenStudio or not. This IDF file appears to run the simulation normally in EP, so I am assuming there is some problem in the OpenStudio Application software somewhere? The reason I am adding the measure to begin with is that my OSM files don't seem to produce OpenStudio reports as standard.

jaklloyd gravatar image jaklloyd  ( 2020-08-10 12:45:48 -0600 )edit
1

@jaklloyd, do you mind letting me know what version of the OpenStudio Application you are using, and when EnergyPlus simulation fails, what is the severe error that leads to the fatal error? This will be in the eplusout.err file which you can open with a text editor.

David Goldwasser gravatar image David Goldwasser  ( 2020-08-10 14:46:31 -0600 )edit

No problem - I am using OpenStudio Application 1.0.0 with OpenStudio 3.0.0 as core version. The Energy Plus simulation does not appear to run - in OpenStudio, after hitting 'run' it reads:

Initializing workflow. Processing OpenStudio Measures. Translating the OpenStudio Model to EnergyPlus. Processing EnergyPlus Measures. Failed.

jaklloyd gravatar image jaklloyd  ( 2020-08-10 15:00:40 -0600 )edit

However it does create a file called 'run' which has a really long error that is too long to paste here, but it starts:

[20:58:19.134901 ERROR] Found error in state 'preprocess' with message [":/ruby/2.5.0/gems/openstudio-workflow-2.0.0/lib/openstudio/workflow/util/measure.rb failed with message cannot load such file -- C:/Users/Spare/AppData/Local/Temp/osmodel-1597089327-0/resources/measures/OpenStudio Results/resources/Siz.CoilCoolingWaterToAirHeatPumpVariableSpeedEquationFit in eval:129:in require'\neval:129:inrequire'\n:/ruby/2.5.0/rubygems/core_ext/kernel_require.rb:59:in `require'\n

jaklloyd gravatar image jaklloyd  ( 2020-08-10 15:02:41 -0600 )edit

1 Answer

Sort by ยป oldest newest most voted
2

answered 2020-08-18 05:04:58 -0600

jaklloyd gravatar image

Resolved. I have just come back to this after a while away from it. I had downloaded the OpenStudio Results Measure from the BCL without realising that it was already included in the program. After deleting the downloaded measure from my measures directory, the OpenStudio Results measure still appeared in the GUI and when applied did not crash the program.

edit flag offensive delete link more

Your Answer

Please start posting anonymously - your entry will be published after you log in or create a new account.

Add Answer

 

Question Tools

1 follower

Stats

Asked: 2020-08-07 08:21:09 -0600

Seen: 240 times

Last updated: Aug 18 '20