Question-and-Answer Resource for the Building Energy Modeling Community
Get started with the Help page
Ask Your Question
1

sketchup plug-in openstudio application v.1.0.0

asked 2020-05-21 09:38:28 -0500

J Monteiro gravatar image

updated 2020-05-22 02:32:34 -0500

Hi everyone,

I install the openstudio application v.1.0.0 and the sketchup 2019.

When I open the sketchup the openstudio plug-in don't work.

Can anyone help me, I already check github but I don't find the reason

Thanks

@Aaron Boranian, I try but it don't work as you can see in the picture.

image description

edit retag flag offensive close merge delete

Comments

@J Monteiro does this post answer your question?

Aaron Boranian gravatar imageAaron Boranian ( 2020-05-21 14:53:27 -0500 )edit
Aaron Boranian gravatar imageAaron Boranian ( 2020-05-22 08:49:30 -0500 )edit

1 Answer

Sort by ยป oldest newest most voted
1

answered 2020-05-22 09:47:17 -0500

@J Monteiro I noticed that you have a pre release 1 of the application. Try getting the final release of both the 1.0.0 OpenStudio Applicaiton as well as the SketchUp Plugin on the OpenStuido download page.

When the dialog below comes up asking for the "Path to OpenStuido Root" enter the path to the OpenStudio Application. If this dialog does not come up after uninstalling the old and installing the new OpenStudio SketchUp Plugin, you may have to edit the PrivatePreferences.json file that sits next to SketchUp's plugin folders to either remove OpensStudio from that, or hand update the path to OpenStudio. You can view this file with a text editor.

Below, for reference is what the OpenStudio section of that file looks like on a mac.The dialog for "Path to OpenStudio Root" fills out the "OpenStudioDir" field below.

   "OpenStudio": {
        "Check For Update 3.0.0": "true",
        "Disable OpenStudio User Scripts": "false",
        "Erase Entities": "",
        "Inspector Dialog Visible": "true",
        "Last Construction Sets Import Dir": "",
        "Last Constructions Import Dir": "",
        "Last Idf Import Dir": "",
        "Last OpenStudio Dir": "",
        "Last OpenStudio Import Dir": "",
        "Last Schedules Import Dir": "",
        "Last Space Loads Import Dir": "",
        "New Zone for Space": "false",
        "Open Dialogs": "\"\"",
        "OpenStudioDir": "\"/Applications/OpenStudioApplication-1.0.0\"",
        "Plugin Version": "\"3.0.0\"",
        "Show Errors on gbXML Translation": "true",
        "Show Errors on Idf Translation": "true",
        "Show Errors on SDD Translation": "true",
        "Show Warnings on gbXML Translation": "true",
        "Show Warnings on Idf Translation": "true",
        "Show Warnings on SDD Translation": "true",
        "Text Editor Path": "\"/Applications/TextEdit.app\"",
        "Unit System": "\"IP\"",
        "Warn on gbXML Export": "true",
        "Warn on Idf Export": "true",
        "Warn on SDD Export": "true"
    },
edit flag offensive delete link more

Comments

@David Goldwasser, problem solve, thanks

J Monteiro gravatar imageJ Monteiro ( 2020-05-22 10:51:59 -0500 )edit

Glad that worked, I filed an issue about the process of fixing bad paths being more user friendly, for example having the dialog come up asking for path again, instead of getting the error message you saw.

David Goldwasser gravatar imageDavid Goldwasser ( 2020-05-22 10:56:53 -0500 )edit

Your Answer

Please start posting anonymously - your entry will be published after you log in or create a new account.

Add Answer

 

Question Tools

1 follower

Stats

Asked: 2020-05-21 09:38:28 -0500

Seen: 52 times

Last updated: May 22