Question-and-Answer Resource for the Building Energy Modeling Community
Get started with the Help page
Ask Your Question
1

Adding multiple chillers in Design-Builder/Energyplus?

asked 2020-04-23 03:56:57 -0600

gopalchitalia gravatar image

updated 2020-04-23 07:13:55 -0600

I added 4 additional chillers in HVAC design ( total of 5 chillers) in design-builder as shown in the figure below.image description

However, when I run the simulation in E+ and see the output file, I get 0 consumption from those additional 4 chillers ( check image below )image description

Can anyone help me why those chillers aren't working?

edit retag flag offensive close merge delete

Comments

Did you change the sizing fraction?

TomB gravatar image TomB  ( 2020-04-23 21:33:32 -0600 )edit

2 Answers

Sort by ยป oldest newest most voted
1

answered 2020-04-24 02:22:03 -0600

Dave gravatar image

Tom's point is the most likely reason for only one chiller working. If you haven't already viewed them, I'd suggest you go through the free online HVAC tutorials here: https://designbuilder.co.uk/training/.... One of these covers chiller inputs. Also read the chiller information in the Program Help here: https://designbuilder.co.uk/helpv6.0/.... If you have a licence you can of course also ask our Support Desk for help here: https://support.designbuilder.co.uk/

edit flag offensive delete link more
1

answered 2020-04-24 04:47:55 -0600

Filipe Sousa gravatar image

One thing to check is if all chillers have been added to the CHW plant loop at Plant Equipment Operation tab.

image description

edit flag offensive delete link more

Your Answer

Please start posting anonymously - your entry will be published after you log in or create a new account.

Add Answer

Training Workshops

Question Tools

1 follower

Stats

Asked: 2020-04-23 03:56:57 -0600

Seen: 191 times

Last updated: Apr 24 '20