Question-and-Answer Resource for the Building Energy Modeling Community
Get started with the Help page
Ask Your Question
1

After running my model, I am unable to view full results

asked 2020-02-05 16:09:12 -0600

FatemahDashti gravatar image

updated 2020-02-06 09:42:46 -0600

Hello

After running my model, and clicking on Open Dview for detailed reports, i keep getting this about unit conversions. Any ideas why? i am unable to view my full results because of this

Thanks in advance

aimage description

edit retag flag offensive close merge delete

Comments

1

Based on the units, looks like a lighting issue - you might check your luminaire definitions (maybe a divide by zero situation)

Sam Currie gravatar imageSam Currie ( 2020-02-05 17:00:33 -0600 )edit

Hello! I don’t have any luminarie definitions but I have light definitions, would I have to check my values? They’re all in Watts

FatemahDashti gravatar imageFatemahDashti ( 2020-02-05 17:04:07 -0600 )edit

Ok, are the light definitions applied to space types? You might also check the eplusout.err file in case there are any clues

Sam Currie gravatar imageSam Currie ( 2020-02-05 17:10:39 -0600 )edit

Hello again, yes i do have light definitions applied to space types

FatemahDashti gravatar imageFatemahDashti ( 2020-02-06 03:35:48 -0600 )edit

1 Answer

Sort by » oldest newest most voted
2

answered 2020-02-05 18:11:14 -0600

When you tell DView to view outputs in IP units instead of SI units, it uses an internal list of unit conversions to convert the outputs. There is no "lum/W" unit conversion, so it gives that error. The only way to avoid the error would be to view the outputs in SI units.

What would the IP units equivalent of lum/W -- lum/(Btu/hr)? It's pretty trivial for someone to update DView to include a new unit conversion, though the OpenStudio team would have to package up a new version of DView with this change.

edit flag offensive delete link more

Comments

1

Note that you can file a bug report for DView here. There's at least one existing bug report related to unit conversions.

shorowit gravatar imageshorowit ( 2020-02-05 18:13:53 -0600 )edit
1

Hello, how do i view outputs in SI units? When i click No when it asks me if i want to view my Energy+ data in IP units, nothing happens and i still can't get results. I really need to solve this i don't know what to do :(

FatemahDashti gravatar imageFatemahDashti ( 2020-02-06 03:56:51 -0600 )edit

Maybe there is a more fundamental problem than the unit conversion error. Can you edit your original post and provide a link to your model? You can use Google Drive or Dropbox.

shorowit gravatar imageshorowit ( 2020-02-06 07:50:15 -0600 )edit

Hello I solved it! Thank you so much for your help it is appreciated

FatemahDashti gravatar imageFatemahDashti ( 2020-02-06 12:16:56 -0600 )edit
1

What did you have to do to resolve it?

shorowit gravatar imageshorowit ( 2020-02-06 12:18:39 -0600 )edit

Your Answer

Please start posting anonymously - your entry will be published after you log in or create a new account.

Add Answer

 

Question Tools

2 followers

Stats

Asked: 2020-02-05 16:09:12 -0600

Seen: 51 times

Last updated: Feb 05