Question-and-Answer Resource for the Building Energy Modeling Community
Get s tarted with the Help page
Ask Your Question
2

Create DOE Prototype Building measure not showing geometry?

asked 2019-08-16 17:59:05 -0600

J_Mathai gravatar image

updated 2019-08-18 11:52:29 -0600

Measure shows results summary, but does not create any space types, geometry and thermal zones. How do I know if the model is right? I tried deleting the BCL from home directory and downloaded the BCL measure again, but it dint help. How can I get Openstudio 2.8.1 to show the geometry of the space type? ~Thanks

edit retag flag offensive close merge delete

Comments

1

I am using OpenStudio 2.7.0 and installed SketchUp Make 2017 and cannot open the OSM from the SketchUp's OpenStudio Extention either. Hope others can point out the right way.

Jian Zhang gravatar image Jian Zhang  ( 2019-08-22 12:19:03 -0600 )edit

I'm having this same issue as well. I've used this measure in the past and it was finicky but would work. Now it won't work for me no matter what version of OS I try to use.

DW gravatar image DW  ( 2019-08-22 17:23:20 -0600 )edit

@J_Mathai are you seeing any indication of an error in the results summary? Are you running it with "Apply Measure Now" functionality of the OpenStudio Application? And what happens when you go the 3d view in the geometry tab, is it empty, do you see an error? What about the "Spaces" and "Thermal Zones" tabs?

David Goldwasser gravatar image David Goldwasser  ( 2019-08-23 15:43:48 -0600 )edit

@Jian Zhang your comment seems to be a different issue from the question. Can you post as a separate question and provide more details on what happens when you try to open the OSM file, such as what error is displayed, and if other OSM files open.

David Goldwasser gravatar image David Goldwasser  ( 2019-08-23 15:47:10 -0600 )edit

Thank you @David, It ran fine with "Apply measure now" function. I was using the measures tab to run it.

J_Mathai gravatar image J_Mathai  ( 2019-08-26 10:57:21 -0600 )edit

1 Answer

Sort by ยป oldest newest most voted
1

answered 2019-08-26 10:39:06 -0600

DW gravatar image

It looks like it was an issue with referencing old BCL folders. I solved my issue by renaming the BCL folder on the C drive (under users) and re-downloading the measure. It now works for me on OS 2.8.0 and 2.8.1. I am using the "Apply Measure Now" button from the top menu.

edit flag offensive delete link more

Comments

Thank you Damon! The measure works now.

J_Mathai gravatar image J_Mathai  ( 2019-08-26 10:58:12 -0600 )edit

Your Answer

Please start posting anonymously - your entry will be published after you log in or create a new account.

Add Answer

 

Question Tools

1 follower

Stats

Asked: 2019-08-16 17:47:28 -0600

Seen: 296 times

Last updated: Aug 26 '19