Question-and-Answer Resource for the Building Energy Modeling Community
Get started with the Help page
Ask Your Question
1

There is no heating electricity consumption in my model

asked 2019-06-12 07:56:15 -0500

zhao chuan gravatar image

Hi , everyone

I am sorry to disturbe you . When I run my model using idealHVAC , There is no heating electricity consumption in my report . Could you tell me why ? Thank you very much.

edit retag flag offensive close merge delete

2 Answers

Sort by » oldest newest most voted
4

answered 2019-06-12 15:47:32 -0500

Yueyue_Zhou gravatar image

updated 2019-06-12 15:48:30 -0500

As far as I know, the IdealLoadsAirSystem didn't build a full HVAC system and assumes 100% efficiency. It won't generate heating and cooling electricity consumption, instead it would be under District Cooling and District Heating columns in your html report which accounts for load-only calculation. Hope it helps. And an idf would help to address your problem too.

edit flag offensive delete link more
1

answered 2019-06-12 16:13:50 -0500

The IdealLoadsAirSystem reports it's energy consumption as DistricHeating and DistrictCooling energy. You can see this line in the source code for the Input-Output reference shows it. For some reason, it was not correctly compiled in the BigLadder online version of the I/O reference. If you want to use electricity in your model, you can use a system that has a HeatingCoil:Electric object.

edit flag offensive delete link more

Your Answer

Please start posting anonymously - your entry will be published after you log in or create a new account.

Add Answer

 



Question Tools

1 follower

Stats

Asked: 2019-06-12 07:56:15 -0500

Seen: 128 times

Last updated: Jun 12