Question-and-Answer Resource for the Building Energy Modeling Community
Get started with the Help page
Ask Your Question
1

PAT and Design of Experiments Algorithm

asked 2019-03-12 13:52:48 -0500

pow_skier gravatar image

Hello Unmet,

Is there a reason that the Design of Experiments algorithm is not working? I keep receiving the following error when I attempt to leverage this technique in a PAT Algorithmic Mode. Thank you for any insight.

[1] "starting doe" Error in library(DoE.base) : there is no package called 'DoE.base'

edit retag flag offensive close merge delete

Comments

What version of OpenStudio are you using?

David Goldwasser gravatar imageDavid Goldwasser ( 2019-03-12 14:57:56 -0500 )edit

Version 2.7.0 and AMI too

pow_skier gravatar imagepow_skier ( 2019-03-12 15:10:20 -0500 )edit

Please try the 2.7.1 installer. I can't remember if fix related to that was made in the app or just in the server. You could first just try updating the server you use, but it it may take a new installer. https://www.openstudio.net/developers

David Goldwasser gravatar imageDavid Goldwasser ( 2019-03-12 16:48:09 -0500 )edit

1 Answer

Sort by ยป oldest newest most voted
3

answered 2019-03-12 17:58:16 -0500

Try 2.7.1. 2.7.0 had an issue where an R dependency snuck thru the testing framework. This was corrected in PR

edit flag offensive delete link more

Comments

Hello Brian et al. So I switched my AMI to the "2.7.1 -- Not Recommended" and I have been able to use the Design of Experiments algorithm again. Thank you.

pow_skier gravatar imagepow_skier ( 2019-03-14 14:28:38 -0500 )edit

Your Answer

Please start posting anonymously - your entry will be published after you log in or create a new account.

Add Answer

 



Question Tools

1 follower

Stats

Asked: 2019-03-12 13:52:48 -0500

Seen: 37 times

Last updated: Mar 12