Question-and-Answer Resource for the Building Energy Modeling Community
Get started with the Help page
Ask Your Question
2

invalid Outside Boundary Condition Object

asked 2018-11-07 16:42:57 -0500

jpierce gravatar image

updated 2018-11-25 10:20:38 -0500

I have a design that models fine with a slab foundation, but the instant I add a subterranean foundation (crawl, finished or unfinished basement) the model fails with errors like the following:

11/7/2018 5:02 PM: 2.xml: Error: * Severe * BuildingSurface:Detailed="WALL3", invalid Outside Boundary Condition Object="UNFINISHED BASEMENT FOUNDATION 3". 11/7/2018 5:02 PM: 2.xml: Error: * Severe * BuildingSurface:Detailed="WALL6", invalid Outside Boundary Condition Object="FINISHED BASEMENT FOUNDATION 4". 11/7/2018 5:02 PM: 3.xml: Error: * Severe * BuildingSurface:Detailed="WALL3", invalid Outside Boundary Condition Object="UNFINISHED BASEMENT FOUNDATION 3". 11/7/2018 5:02 PM: 3.xml: Error: * Severe * BuildingSurface:Detailed="WALL6", invalid Outside Boundary Condition Object="FINISHED BASEMENT FOUNDATION 4". 11/7/2018 5:02 PM: 1.xml: Error: * Severe * BuildingSurface:Detailed="WALL3", invalid Outside Boundary Condition Object="UNFINISHED BASEMENT FOUNDATION 3". 11/7/2018 5:02 PM: 1.xml: Error: * Severe * BuildingSurface:Detailed="WALL6", invalid Outside Boundary Condition Object="FINISHED BASEMENT FOUNDATION 4".

Any ideas? I have attached the project file, and also shared online.

edit retag flag offensive close merge delete

Comments

I am not able to access the project file, it asks me to login to a Microsoft website.

shorowit gravatar imageshorowit ( 2018-11-07 19:48:44 -0500 )edit

Sorry about that, I've corrected the link.

jpierce gravatar imagejpierce ( 2018-11-08 07:57:18 -0500 )edit

1 Answer

Sort by ยป oldest newest most voted
1

answered 2018-11-25 08:44:25 -0500

jpierce gravatar image

I am not sure what caused this problem, but I redrew my model in a new file and was able to conduct several analyses before similar warnings began appearing. So, if anyone else runs into this, the "did you turn it off and back on again?" might be a viable solution.

edit flag offensive delete link more

Your Answer

Please start posting anonymously - your entry will be published after you log in or create a new account.

Add Answer

 

Question Tools

2 followers

Stats

Asked: 2018-11-07 16:42:57 -0500

Seen: 200 times

Last updated: Nov 25 '18