Question-and-Answer Resource for the Building Energy Modeling Community
Get started with the Help page
Ask Your Question
1

Frame and Divider Support? (WAS: Problems with PAT)

asked 2018-07-12 08:10:41 -0500

hribr gravatar image

updated 2018-07-12 11:49:17 -0500

I am using WWR measure in PAT and I noticed that the models (with different WWR (in.osm)) created in PAT (from seed model), does not have the same properties as seed model. Models lost their Frame and divider and Shading controls. So the results are not correct! How can I fix this problem? I know I can simulate models with different WWR separately without using PAT, but this takes a lot more time.

edit retag flag offensive close merge delete

Comments

Do you mean the same Measure works outside of PAT but not from within PAT?

__AmirRoth__ gravatar image__AmirRoth__ ( 2018-07-12 10:19:18 -0500 )edit

I meant that WWR measure (with Frame and divider and Shading controls) does not work within PAT, but you can make a separate .osm models with different WWR (seed models variants) and run each model by itself (in OS without using PAT).

hribr gravatar imagehribr ( 2018-07-12 10:40:40 -0500 )edit

Frame and divider and Shading controls does not work with PAT, WWR measure alone works great.

hribr gravatar imagehribr ( 2018-07-12 11:11:59 -0500 )edit

1 Answer

Sort by ยป oldest newest most voted
1

answered 2018-07-12 11:29:57 -0500

I don't think any of the WWR measures on the BCL are "frame and divider-aware" if you will, so what is happening is when the WWR measure runs it strips off the existing subsurfaces and replaces them anew, devoid of any F&D objects you may have added to your seed model.

edit flag offensive delete link more

Your Answer

Please start posting anonymously - your entry will be published after you log in or create a new account.

Add Answer

 



Question Tools

1 follower

Stats

Asked: 2018-07-12 08:10:41 -0500

Seen: 37 times

Last updated: Jul 12