Question-and-Answer Resource for the Building Energy Modeling Community
Get s tarted with the Help page
Ask Your Question
2

OpenStudio PAT v2.0 OSA Error

asked 2017-12-13 10:45:19 -0500

Eric McDaniel gravatar image

updated 2017-12-13 13:06:28 -0500

Hi Everyone

I'm currently trying to run some design alternatives in OS Parametric Analysis Tool (PAT) v2.1 and I've run into a 'OSA export error' when I try to simulate any of the measures. The error indicates that "you need at least 1 variable set on the analysis tab in order to run the analysis." I'm unclear of the exact cause of this error or where it is occurring. I've checked all of the measure options to see if anything seems out of place. Has anyone else run into this issue and if so how was it resolved? Appreciate any feedback and thoughts on this.

edit retag flag offensive close merge delete

Comments

Have you tried saving a backup and updating to the latest version (currently 2.3.0)?

MatthewSteen gravatar image MatthewSteen  ( 2017-12-13 20:45:25 -0500 )edit

1 Answer

Sort by ยป oldest newest most voted
0

answered 2017-12-14 10:44:56 -0500

Are you turning any of your measure arguments to Variables? That is a requirement in order to use the algorithms.

edit flag offensive delete link more

Comments

That may even be required for manual analysis. You can't just make design alternatives by turning measures on and off without checking at least one argument as a variable and making two or more measure options with different values. I don't think the second measure option needs to be used for a design alternative, it just has to exist.

David Goldwasser gravatar image David Goldwasser  ( 2017-12-14 12:05:59 -0500 )edit

Your Answer

Please start posting anonymously - your entry will be published after you log in or create a new account.

Add Answer

 

Question Tools

1 follower

Stats

Asked: 2017-12-13 10:45:19 -0500

Seen: 177 times

Last updated: Dec 13 '17