Question-and-Answer Resource for the Building Energy Modeling Community
Get started with the Help page
Ask Your Question
2

OS Crashes When Opening Hydronic Loop

asked 2017-07-13 19:23:43 -0600

sspielman gravatar image

updated 2017-07-14 13:41:34 -0600

Every time I open the hot water loop in my model it crashes. Any ideas as to why this would happen? image description

edit retag flag offensive close merge delete

Comments

Can you provide more details about the history of the model and what version of OpenStudio you are using.

David Goldwasser gravatar imageDavid Goldwasser ( 2017-07-13 22:16:30 -0600 )edit

I am using version 2.1. What information about the history of the model will be helpful?

sspielman gravatar imagesspielman ( 2017-07-14 10:56:50 -0600 )edit

1 Answer

Sort by ยป oldest newest most voted
4

answered 2017-07-14 11:37:57 -0600

sspielman gravatar image

updated 2017-07-14 16:36:57 -0600

I figured out the issue. I was deleting a cooling coil from the text editor without deleting the associated inlet and outlet nodes. Once I followed the OS IDs to the inlet and outlet nodes and deleted them OpenStudio no longer crashed when opening the HW loop.

image description

It may seem strange that a cooling coil affected the HW loop, but this coil was actually placed on the HW loop originally with a measure and subsequently deleted and replace with a DX cooling coil.

edit flag offensive delete link more

Comments

Always use the app or the API to delete objects. If you do it in a text editor, residual objects will get reference/link errors and crash the app, particularly for HVAC objects.

mdahlhausen gravatar imagemdahlhausen ( 2017-07-14 12:11:22 -0600 )edit

Your Answer

Please start posting anonymously - your entry will be published after you log in or create a new account.

Add Answer

 

Question Tools

1 follower

Stats

Asked: 2017-07-13 19:23:43 -0600

Seen: 691 times

Last updated: Jul 14