Question-and-Answer Resource for the Building Energy Modeling Community
Get s tarted with the Help page
Ask Your Question
1

Issue applying AEDG VAV Chilled Water Measure

asked 2016-12-06 19:32:41 -0500

willyJohan gravatar image

updated 2017-08-05 07:40:32 -0500

Hey all,

Trying to apply the aedg_office_hvac_vav_ch_w measure to my building and I am getting an error ("Process exited with non-zero exit code of 3"). I don't have much to go on, this is a building to which I was able to apply other AEDG measures to (e.g. WSHP w/ DOAS) without any similar problems.

Here is the advanced output from the measure output (apologies for the long text posting I lack the knowledge to even know what of the following is pertinent):

 DL is deprecated, please use Fiddle
C:/Users/EBS Bootcamp/AppData/Local/Temp/OpenStudio.lt2912/ApplyMeasureNow/UserScript/resources/OsLib_HVAC.rb:53: [BUG] Segmentation fault
ruby 2.0.0p645 (2015-04-13) [x64-mingw32]
-- Control frame information -----------------------------------------------
c:0011 p:---- s:0128 e:000127 CFUNC  :setReturnPlenum
c:0010 p:0151 s:0124 e:000123 BLOCK  C:/Users/EBS Bootcamp/AppData/Local/Temp/OpenStudio.lt2912/ApplyMeasureNow/UserScript/resources/OsLib_HVAC.rb:53 [FINISH]
c:0009 p:---- s:0118 e:000117 CFUNC  :each
c:0008 p:0016 s:0115 e:000114 BLOCK  C:/Users/EBS Bootcamp/AppData/Local/Temp/OpenStudio.lt2912/ApplyMeasureNow/UserScript/resources/OsLib_HVAC.rb:43 [FINISH]
c:0007 p:---- s:0111 e:000110 CFUNC  :each
c:0006 p:0016 s:0108 e:000107 BLOCK  C:/Users/EBS Bootcamp/AppData/Local/Temp/OpenStudio.lt2912/ApplyMeasureNow/UserScript/resources/OsLib_HVAC.rb:39 [FINISH]
c:0005 p:---- s:0104 e:000103 CFUNC  :each
c:0004 p:0078 s:0101 e:000100 METHOD C:/Users/EBS Bootcamp/AppData/Local/Temp/OpenStudio.lt2912/ApplyMeasureNow/UserScript/resources/OsLib_HVAC.rb:35
c:0003 p:1214 s:0091 e:000090 METHOD C:/Users/EBS Bootcamp/AppData/Local/Temp/OpenStudio.lt2912/ApplyMeasureNow/UserScript/user_script.rb:240
c:0002 p:1590 s:0033 E:002490 EVAL   in.rb:364 [FINISH]
c:0001 p:0000 s:0002 E:000fd8 TOP    [FINISH]
in.rb:364:in `<main>'
C:/Users/EBS Bootcamp/AppData/Local/Temp/OpenStudio.lt2912/ApplyMeasureNow/UserScript/user_script.rb:240:in `run'
C:/Users/EBS Bootcamp/AppData/Local/Temp/OpenStudio.lt2912/ApplyMeasureNow/UserScript/resources/OsLib_HVAC.rb:35:in `validateAndAddPlenumZonesToSystem'
C:/Users/EBS Bootcamp/AppData/Local/Temp/OpenStudio.lt2912/ApplyMeasureNow/UserScript/resources/OsLib_HVAC.rb:35:in `each'
C:/Users/EBS Bootcamp/AppData/Local/Temp/OpenStudio.lt2912/ApplyMeasureNow/UserScript/resources/OsLib_HVAC.rb:39:in `block in validateAndAddPlenumZonesToSystem'
C:/Users/EBS Bootcamp/AppData/Local/Temp/OpenStudio.lt2912/ApplyMeasureNow/UserScript/resources/OsLib_HVAC.rb:39:in `each'
C:/Users/EBS Bootcamp/AppData/Local/Temp/OpenStudio.lt2912/ApplyMeasureNow/UserScript/resources/OsLib_HVAC.rb:43:in `block (2 levels) in validateAndAddPlenumZonesToSystem'
C:/Users/EBS Bootcamp/AppData/Local/Temp/OpenStudio.lt2912/ApplyMeasureNow/UserScript/resources/OsLib_HVAC.rb:43:in `each'
C:/Users/EBS Bootcamp/AppData/Local/Temp/OpenStudio.lt2912/ApplyMeasureNow/UserScript/resources/OsLib_HVAC.rb:53:in `block (3 levels) in validateAndAddPlenumZonesToSystem'
C:/Users/EBS Bootcamp/AppData/Local/Temp/OpenStudio.lt2912/ApplyMeasureNow/UserScript/resources/OsLib_HVAC.rb:53:in `setReturnPlenum'
-- C level backtrace information -------------------------------------------
C:\Windows\SYSTEM32\ntdll.dll(ZwWaitForSingleObject+0xa) [0x00007FFB174F06FA]
C:\Windows\system32\KERNELBASE.dll(WaitForSingleObjectEx+0x98) [0x00007FFB14781118]
C:\Program Files\OpenStudio 1.13.3\ruby-install\ruby\bin\x64-msvcrt-ruby200.dll(rb_vm_bugreport+0x9d ...
(more)
edit retag flag offensive close merge delete

Comments

Just applied the measure to model where I had manually stripped out all the HVAC and it worked a charm. I'll leave this question up in case this is useful to anyone.

willyJohan gravatar image willyJohan  ( 2016-12-06 19:53:39 -0500 )edit

OK, So it appears i had failed to enter the ASHRAE climate zone on the site tab. when I changes that I was also able to apply to measure to a model that had preexisting HVAC.

willyJohan gravatar image willyJohan  ( 2016-12-06 19:55:13 -0500 )edit

1 Answer

Sort by ยป oldest newest most voted
2

answered 2016-12-06 19:56:20 -0500

willyJohan gravatar image

Forgot to enter climate zone on the 'site' tab. When fixed the problem went away.

edit flag offensive delete link more

Your Answer

Please start posting anonymously - your entry will be published after you log in or create a new account.

Add Answer

 

Question Tools

1 follower

Stats

Asked: 2016-12-06 19:32:41 -0500

Seen: 72 times

Last updated: Dec 06 '16