Question-and-Answer Resource for the Building Energy Modeling Community
Get s tarted with the Help page
Ask Your Question
1

Dummy Exhaust Fan Air Mass Flow Rate = 0 ?

asked 2016-04-19 06:51:01 -0500

updated 2016-04-20 01:57:29 -0500

I have a two zone model. In the first zone I have an air supply + a fictional return node, in the second zone I have defined the opposite: a fictional supply node + a return node. In the first zone I have also defined a dummy exhaust fan to balance air system flows when using ZoneMixing.

However in the output the Zone Exhaust Air Mass Flow Rate in the zone with the dummy fan is always 0, while this should be the fixed flow rate of the dummy fan. (correct me if I'm wrong)

The fan is Decoupled. The exhaust fraction is set to be unbalanced.

In the ZoneAirMassFlow object Adjust Zone Mixing For Zone Air Mass Flow Balance is on ('yes'). According to the output the availability schedule of the fan is ok.

Does anyone know what could be causing this?

edit retag flag offensive close merge delete

1 Answer

Sort by ยป oldest newest most voted
1

answered 2016-04-21 02:33:37 -0500

Apparently the cause of the problem is a bug in Energyplus v.8.3. In v.8.4 the exhaust mass flow rate is ok. I double checked it by simulating another case.

edit flag offensive delete link more

Your Answer

Please start posting anonymously - your entry will be published after you log in or create a new account.

Add Answer

 

Question Tools

1 follower

Stats

Asked: 2016-04-19 06:51:01 -0500

Seen: 121 times

Last updated: Apr 21 '16