Question-and-Answer Resource for the Building Energy Modeling Community
Get s tarted with the Help page
Ask Your Question
3

OpenStudio 1.11.0 does not load in SketchUp

asked 2016-04-06 12:08:52 -0500

hodor gravatar image

I installed OpenStudio 1.11.0 but it will not load in SketchUp 2016. I go to Preferences->Extensions and click on OpenStudio but nothing happens. I have not had this happen before, does anyone know what is going on?

edit retag flag offensive close merge delete

1 Answer

Sort by ยป oldest newest most voted
2

answered 2016-04-06 12:14:07 -0500

Unfortunately we did not update the OpenStudio plugin's SketchUp Extension Signature before the 1.11.0 release. Therefore, SketchUp 2016 will think that OpenStudio is an unsigned extension. You can get SketchUp to load unsigned extensions by going to Preferences->Extensions Policy and selecting Unrestricted.

image description

Alternatively, you can update the signature with the correct version by updating the contents of 'C:\ProgramData\SketchUp\SketchUp 2016\SketchUp\Plugins\OpenStudio\OpenStudio.hash' with the correct signature .

edit flag offensive delete link more

Comments

1

I had the same issue, and it's fixed when I follow the above steps.

xfang gravatar image xfang  ( 2016-04-06 12:26:19 -0500 )edit

Your Answer

Please start posting anonymously - your entry will be published after you log in or create a new account.

Add Answer

 

Question Tools

1 follower

Stats

Asked: 2016-04-06 12:08:52 -0500

Seen: 407 times

Last updated: Apr 06 '16