Question-and-Answer Resource for the Building Energy Modeling Community
Get s tarted with the Help page
Ask Your Question
1

Unitary system not meeting cooling load

asked 2016-02-12 22:48:18 -0500

Coolmint gravatar image

updated 2016-02-13 03:53:48 -0500

Hi everyone, I'm using energyplus dan I have a problem when using unitary system template. I see just 0,00 at cooling load, calculated and user design load at output result. I'm not using for heating, just for cooling and cooling setpoint is 24C. Please see my attachment file. What should I change in idf file in order to get cooling load at the output result?

https://www.dropbox.com/s/3j2rz77dcx9...

edit retag flag offensive close merge delete

1 Answer

Sort by ยป oldest newest most voted
2

answered 2016-04-05 20:04:52 -0500

updated 2016-04-05 20:06:04 -0500

Add these report variables to your simulation.

Output:Variable,*,Zone Air Temperature,hourly; !- HVAC Average [C]
Output:Variable,*,Zone Predicted Sensible Load to Cooling Setpoint Heat Transfer Rate,hourly; !- HVAC Average [W]

The results only show a heating load (for Brisbane AUS but I assume the same is true for your weather). Also, the zones named Thermal Zone X show a 0, I think this means there is no thermostat. You also have many warnings in the err file that should be addressed.

edit flag offensive delete link more

Your Answer

Please start posting anonymously - your entry will be published after you log in or create a new account.

Add Answer

 

Question Tools

1 follower

Stats

Asked: 2016-02-12 22:48:18 -0500

Seen: 184 times

Last updated: Apr 05 '16