Question-and-Answer Resource for the Building Energy Modeling Community
Get s tarted with the Help page
Ask Your Question
2

Openstudio Calibration not Working

asked 2016-01-11 07:09:24 -0500

Dustin gravatar image

updated 2017-01-27 14:45:54 -0500

I have used the calibration tool in Openstudio but it seems to not be working for me now. The previous building I modelled had just electric energy consumption and I was able to just throw the bill information on the utilities tab with the run year and it worked fine.

For the building I am doing now it has three forms of power consumption I am calibrating with. I have the electrical, hot water, and chilled water energy values. Put them in the exact same way as before and with the proper run year. But after the Openstudio simulation is complete the Calibration tab is left empty while the other two tabs have the information in them.

Just wondering if any others have had this problem.

edit retag flag offensive close merge delete

Comments

Did this just start happening in 1.10.0?

David Goldwasser gravatar image David Goldwasser  ( 2016-01-11 09:37:21 -0500 )edit

Can you expand on what you mean by "hot water, and chilled water energy values". What are the units for these measurements?

BrianLBall gravatar image BrianLBall  ( 2016-01-11 10:20:41 -0500 )edit

What program are you running your model in; OS App, PAT, Analysis Spreadsheet?

macumber gravatar image macumber  ( 2016-01-11 10:23:53 -0500 )edit

Running it in OpenStudio. All of the energy values are in kWh. So when I put the district heating and cooling values into the utility bills section I convert the values to kBtu. I believe this also happened to me when I was working with 1.9.5 as well.

Dustin gravatar image Dustin  ( 2016-01-11 10:36:18 -0500 )edit

Thanks. Also to confirm, the calibration measure runs and produces an output file, but that output file does not have any reports in it. Is that right?

macumber gravatar image macumber  ( 2016-01-11 10:44:24 -0500 )edit

1 Answer

Sort by ยป oldest newest most voted
2

answered 2016-01-19 11:08:11 -0500

Currently OpenStudio Calibration report supports Gas and Electricity, but not other fuels.

edit flag offensive delete link more

Comments

What is the failure mode for other fuels? It should still produce the output for electric and gas right?

macumber gravatar image macumber  ( 2017-01-30 10:17:01 -0500 )edit

Your Answer

Please start posting anonymously - your entry will be published after you log in or create a new account.

Add Answer

 

Question Tools

1 follower

Stats

Asked: 2016-01-11 07:09:24 -0500

Seen: 299 times

Last updated: Jan 27 '17