Question-and-Answer Resource for the Building Energy Modeling Community
Get started with the Help page
Ask Your Question
1

Four pipe induction fan coil units issues

asked 2015-12-07 10:04:40 -0500

xfang gravatar image

updated 2018-05-19 12:41:30 -0500

Hi all, I am having two problems with four pipe induction FCUs. The first one is with dangling exhaust nodes, it doesn't seem I can get rid of it. I used a script to apply induction FCUs to the select zones with minimal tweaking in the model afterwards. There was a posting on this June with OS version 1.7, but doesn't look like it's solved. I can export the E+ idf file out and fix it in idf, but I won't be able to import this back to openstudio to meet the reporting requirements.

Second, these four pipe FCUs (>40 of them in the model), when one fails to have design capacity meets load, EnergyPlus stops and produces error for this particular FCU. In my case, I have 10 FCUs that were having troubles, I had to run E+ 10 times to go thru all the FCUs. Is there a fast way to fix it?

Thanks!

edit retag flag offensive close merge delete

Comments

Can you share your model? I'll take a look. This seems to be a stubborn problem, but until know I thought we had put it to rest.

Kyle Benne gravatar imageKyle Benne ( 2015-12-07 13:41:59 -0500 )edit

1 Answer

Sort by ยป oldest newest most voted
2

answered 2015-12-09 13:52:26 -0500

I fixed a problem in OpenStudio uncovered by @xfang's model.

https://github.com/NREL/OpenStudio/pu...

I expect we will roll this into the 1.10.0 release.

edit flag offensive delete link more

Your Answer

Please start posting anonymously - your entry will be published after you log in or create a new account.

Add Answer

 

Question Tools

1 follower

Stats

Asked: 2015-12-07 10:04:40 -0500

Seen: 254 times

Last updated: Dec 09 '15