Question-and-Answer Resource for the Building Energy Modeling Community
Get started with the Help page
Ask Your Question
1

eQuest error opening file after wizard

asked 2015-10-20 18:13:51 -0500

Cox311's avatar

updated 2015-10-20 19:47:17 -0500

I am currently working in equest making several energy models at the wizard level. Occasionally when I'm working in the wizard and I hit the finish button instead of loading the BD file an error pops up that says, "Error opening file: blahblah.pd2" and then there's nothing in the file. If I hit the wizard button it brings up the prompt for starting a new building. If I check the pd2 file in windows explorer it shows an empty file, 0.0 kilobytes. This has only happened to me with eQuest 3.5, not previous versions, and it happens about 1 in every 10 models. I have tried reinstalling, including deleting all of the equest files from my computer but nothing has stopped this from happening. Anyone have any suggestions? Anyone else experienced this? I've lost several hours of work to it now, so I'd love to get it resolved.

edit retag flag offensive close merge delete

1 Answer

Sort by ยป oldest newest most voted
2

answered 2015-10-21 09:57:44 -0500

Rohini's avatar

Most of the times, setting the compatibility mode to Windows XP fixes this problem (right click on eQuest executable -> properties -> compatibility tab) . Look at the eQuest-users list for details on how to set the compatibility mode.

edit flag offensive delete link more

Your Answer

Please start posting anonymously - your entry will be published after you log in or create a new account.

Add Answer

Training Workshops

Careers

Question Tools

1 follower

Stats

Asked: 2015-10-20 18:13:51 -0500

Seen: 436 times

Last updated: Oct 21 '15